Published On: mie, Noi 9th, 2016

Daniel Iulian Ianculescu, tanarul care a provocat moartea lui Alin Leopa, zis “Kid”, a fost retinut de procurori

Daniel Iulian Ianculescu, tanarul brailean, care a avut un conflic cu prietenul sau, Alin Madalin Leopa, zis “Kid”, a fost retinut de procurori pentru lovituri cauzatoare de moarte. Intre cei doi tineri s-a iscat o cearta, din cauza unei datorii mai vechi pe care Alin o avea la Daniel, iar in urma conflictului cel din urma l-ar fi impins pe Alin Leopa si chiar lovit. Acesta s-a prabusit, in cazatura lovindu-se la cap, intrand in stop cardio-respirator. Medicii l-au resuscitat minute in sir, dar fara succes.

La data de 08 noiembrie 2016, procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Galati au solicitat Tribunalului Galati luarea masurii arestarii preventive fata de inculpatul Ianculescu Daniel – Iulian, pentru savarsirea infractiunii de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte. Cererea a fost respinsa ca nefondata de catre Tribunalul Galati, judecatorul de drepturi si libertati de la aceasta instanta dispunand luarea masurii controlului judiciar fata de inculpatul Ianculescu Daniel – Iulian, pe o durata de 30 de zile.

“Din probatoriul administrat in cauza, pana la acest moment al urmaririi penale, a rezultat faptul ca, in noaptea de 06/07.11.2016, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul Ianculescu Daniel – Iulian a procedat la impingerea/lovirea victimei L.M.A., provocandu-i acestuia caderea la sol si lovirea cu capul de asfaltul aleii pe care se aflau, cu consecinta intrarii in coma si a producerii decesului acestuia. Cercetarile continua in vederea lamuririi tuturor imprejurarilor cauzei si stabilirii raspunderii penale”, a aratat procurorul de caz.

“La un moment dat, grupul de studenti in care se afla victima a observat ca aceasta a cazut la pamant, inconstienta. Imediat s-a apelat Serviciul de Ambulanta, o salvare a venit la locul incidentului, insa medicii nu au mai putut decat sa constate decesul tanarului", a declarat Bogdan Rodeanu, directorul Camine-Cantine din cadrul Universitatii Dunarea de Jos, citat de Agerpres.

Acesta a mai adaugat ca Alin Leopa nu mai locuia in caminele studentesti, fiind exmatriculat in urma cu un an si jumatate din Universitatea Dunarea de Jos. Rodeanu sustine ca incidentul nu s-a petrecut in campusul universitar, ci pe domeniul public si ca acesta este un incident nefericit, urmand ca organele de ancheta sa stabileasca exact cauzele care au condus la producerea acestuia.

Comentarii

comentariu

About the Author