Published On: vin, Noi 18th, 2016

Comertului ilicit este combatut de politisti

La data de 16 noiembrie, politisti din cadrul Politiei Municipiului si Sectiei 5 de Politie Rurala Viziru au actionat, in pietele din municipiu si in apropierea acestora, cu scopul de a preveni si combate activitatile comerciale ilegale.

Au fost verificate 16 societati comerciale, 9 persoane fizice autorizate, 6 intreprinderi individuale si 8 producatori particulari, au fost controlate 19 autovehicule si aplicate 10 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 2.200 de lei, 2 conform Legii 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, si 8 la Legea 145/2014 pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol.

Totodata, politistii au ridicat in vederea confiscarii cantitatea de aproape 2.800 kg de legume si fructe, in valoare totala de peste 10.000 de lei.

Exemple :

* Politisti de la Politia Municipiului Braila l-au oprit pe un barbat, de 36 de ani, din judetul Suceava, in timp ce conducea autovehiculul pe DN 22B, in apropiere de municipiu.

Politistii au controlat interiorul masinii si au gasit 2 tone de cartofi si 400 kg de ceapa, pentru care soferul nu detinea documente de provenienta.

* A fost depistat si un brailean, de 42 de ani, care conducea autovehiculul pe acelasi drum.

Acesta transporta cu masina 268 kg de fructe si 109 kg de legume, fara a avea documente care sa le ateste provenienta.

Cei doi conducatori auto au fost sanctionati contraventional, in conformitate cu prevederile Legii 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, iar intreaga marfa transportata a fost confiscata si predata la o societate comerciala din municipiu, pentru a fi valorificata in conditiile legii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-