Published On: mie, Noi 2nd, 2016

Cheltuielile cu contorizarea moderna individuala la apa, pe care si-o doreste Primaria Braila, vor fi platite de braileni, din propriul buzunar

Asa cum informam intr-un articol, Primaria Braila si CUP “Dunarea” isi doresc montarea de apometre moderne la blocuri care transmit informatia prin unde radio. Informatiile respective vor fi adunate, in stadiu incipient, de o masina, denumita “car mobil”, urmand ca pe viitor sa se creeze o baza de date. Brailenii au fost incantati de aceasta propunere si sustin ca montarea acestor apometre va fi benefica: “Este o idee buna, dar pe cand apa la Braila va costa mai putin/m3. Vedem ca societatea CUP Dunarea isi achizitioneaza masini noi, iar personalul Tesa este format din pensionari, circa 20 persoane, care lucreaza pe baza de contract prestari servicii“, “Felicitari domnule primar asteptam contorizare si la blocul A31 sc 3 unde avem deja contoare individuale de la constructia blocului”,” Geniala idee. Asta inseamna domn primar ca o sa platim doar ce consumam fara sa mai platim și pierderile asa cum se practica de multi ani?”.

Totusi, in ciuda acestor reactii pozitive, foarte multi braileni s-au intrebat: “Cine va suporta cheltuielile acestor apometre moderne?”. Din pacate, doritorii de astfel de contoare trebuie sa suporte integral, din buzunarul propriu, conturile montarii acestor instalatii.

In momentul de fata nu se poate previziona cu exactitate daca acest proiect va fi un succes, avand in vedere ca parerile brailenilor sunt impartite. Totusi, directorul CUP “Dunarea” este increzator si spera ca pe viitor in Braila va functiona cu succes acest sistem.

Daca Braila si brailenii vor accesa acest sistem care este prezent si in alte municipii din ţara – spre exemplu Satu Mare -, nu vor mai fi probleme vizavi de semnul de intrebare aferent consumului de apa pe care il platesc sau nu cetaţenii. Asta este viitorul. Se elimina 99,9% din factorul subiectiv. Se citesc simultan toate contoarele, inclusiv cel de la limita de proprietate”, a declarat Mangiurea.

Citeste si: Lovitura pentru brailenii care nu-si declarau consumul real de apa / Dragomir vrea trecerea in era computeriza a contorizarii si facturarii individuale a consumului de apa

Comentarii

comentariu

About the Author