Published On: mar, Noi 8th, 2016

Brigada 10 Geniu “Dunarea de Jos” sarbatoreste “Ziua Veteranilor”

Brigada 10 Geniu „Dunarea de Jos” organizeaza mai multe evenimente in perioada 07-11 noiembrie, cu ocazia zilei de “11 noiembrie – Ziua Veteranilor”. Printre aceste evenimentele organizate in aceasta perioada se numara si campania “Donez din dragoste de tara”, care are ca scop constientizare si sensibilizarea militarilor si a publicului larg in privinta necesitatii donarii de sange.

Militarii din aceasta brigata spera ca exemplul lor va fi urmati de cat mai multi cetateni. In cadrul acelorasi manifestari ocazionate de sarbatorirea Zilei Veteranilor, vineri, 11 noiembrie, in sala de festivitati a Cercului Militar din Braila, are loc concertul dedicat militarilor veterani, sustinut de Muzica Militara a garnizoanei Braila.

“Ziua Armistitiului” este celebrata prin manifestari de cinstire a victimelor Primului Razboi Mondial in mai multe tari ale lumii, precum Australia, Canada, Statele Unite ale Americii, dar si in state europene. Romania s-a alaturat acestor state in 2014, prin adoptarea Legii 150/2014, privind modificarea si completarea OUG nr. 82/2006, pentru recunoasterea meritelor personalului armatei participant la actiuni militare si acordarea unor drepturi acestuia si urmasilor celui decedat.

Comentarii

comentariu

About the Author