Published On: mie, Noi 9th, 2016

Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” va gazdui lansarea albumului foto-documentar „Monumente istorice ale orasului Braila – o istorie ilustrata”

Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” Braila va gazdui joi, 10 noiembrie 2016, ora 17.00, la lansarea albumului foto-documentar „Monumente istorice ale orasului Braila – o istorie ilustrata" si a mapei turistice "Picaturi de legenda braileana". Volumul „Monumente istorice ale orasului Braila – o istorie ilustrata" este continuarea fireasca a albumului „Aleiul Cuza si alte monumente – o istorie ilustrata", care s-a bucurat de un real succes in randul brailenilor. Ambele volume sunt semnate de prof. Ioan Munteanu si au fost realizate in cadrul proiectului „Orasul ca mostenire pentru viitor, cladiri de patrimoniu si interes turistic", finantat de Consiliul Judetean Braila prin Programul pentru finantarea nerambursabila a activitatilor nonprofit de interes judetean – cultura, sport pentru anul 2016 si implementat de Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania – Filiala Braila

Obiectivele urmarite prin acest proiect vizeaza: promovarea patrimoniului arhitectural si a imaginii orasului Braila, consolidarea identitatii culturale brailene prin produse editoriale de calitate, promovarea turismului cultural in centrul istoric al orasului, atragerea atentiei asupra necesitatii protejarii si conservarii acestui patrimoniu arhitectonic unic. "Cele doua volume reprezinta un proiect de suflet care ne dorim sa trezeasca interesul pentru istoria si memoria culturala locala, nu numai brailenilor, dar si tuturor celor care sunt interesati de Braila. Finantarea binevenita a Consiliului Judetean Braila, prin aceste doua albume, se intoarce astfel catre braileni, ca un omagiu adus frumusetii acestui oras si locuitorilor lui", a spus Corina Ciuraru, manager de proiect.

Invitati sa prezinte evenimentul editorial sunt: Francisk Iulian Chiriac – presedintele Consiliului Judetean Braila, Marian Viorel Dragomir – primarul Brailei, Ana Harapescu – director Directia Judeteana pentru Cultura si Patrimoniu National Braila, Marian Ion – arhitect sef al municipiului Braila, Costel Dragan – arhitect sef al judetului Braila,  Constantin Toader – profesor si Dragos Adrian Neagu – directorul Bibliotecii Judetene „Panait Istrati". Evenimentul are loc la Sala de Lectura si este moderat de Corina Ciuraru, sef serviciu in cadrul Bibliotecii si manager de proiect.

Comentarii

comentariu

About the Author