Published On: lun, Noi 21st, 2016

Avalansa de controale in piete si targuri / Zeci de kilograme de carne si legume confiscate si amenzi de zeci de mii de lei

Politia Romana a desfasurat o actiune, la nivel national, in piete, targuri, oboare si in zona adiacenta acestora, pentru prevenirea si combaterea activitatilor comerciale ilicite cu produse agroalimentare (carne, oua, lapte si altele).

Intr-o saptamana, politistii braileni au constatat 7 infractiuni, au aplicat 85 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 15.000 de lei, si au fost confiscate peste 200 kg de carne, peste 3.500 kg de fructe si legume.

In perioada 12 – 18 noiembrie, sub coordonarea Inspectoratului General al Politiei Romane, 154 de politisti braileni, dintre care 94 de ordine publica, 11 de la investigarea criminalitatii economice si 49 de la rutiera au actionat in piete, targuri si oboare, precum si in zonele adiacente acestora. Actiunea a fost desfasurata pentru prevenirea si combaterea activitatilor comerciale ilicite cu produse agroalimentare (carne, produse din carne, oua, lapte si altele), in perioada premergatoare sarbatorilor de iarna.

La activitati au participat si 8 functionari de la Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si Siguranta Alimentelor si 2 de reprezentanti ai Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Astfel, in aceasta perioada, la nivelul judetului Braila, au fost efectuate 29 de actiuni de control, in cadrul carora au fost verificate 110 societati comerciale si 106 persoane fizice. In urma actiunilor, echipele de control au constatat 7 infractiuni, dintre care 2 de evaziune fiscala si 5 pentru alte genuri, pentru care au intocmit dosare penale.

De asemenea, au fost aplicate 85 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 15.275 de lei, si au fost indisponibilizate bunuri in valoare de 12.004 de lei. Totodata, au fost confiscate bunuri in valoare totala de 32.138 de lei, respectiv 225 kg de carne si produse din carne, 3.936 kg de legume si fructe, precum si alte produse (cupru, alcool).

Comentarii

comentariu

About the Author