Published On: lun, Oct 17th, 2016

Vremea rea continua / Meteorologii au emis atentionari de ploi si lapovita pentru 14 judete

Administratia Nationala de Meteorologie a prelungit si extins codul galben de ninsori si vant anuntat initial pentru judetele Neamt si Suceava. Pentru acestea, noua avertizare va expira la ora 1:30 iar fenomenele se manifesta si in Bacau si Vrancea. Au fost emise avertizari noi pentru judetele din sudul tarii si pentru Harghita si Covasna, scrie digi24.ro.

Potrivit ANM in Carpatii Orientali va ninge si se va depune strat nou de zapada, iar in cursul serii si al noptii de duminica spre luni (16/17 octombrie), precipitatii predominant sub forma de ninsoare vor fi si in Carpatii Meridionali. Se vor semnala ninsoare moderata, vant cu intensificari de pana la 40 – 50 km/h, ce va conduce la scaderea temporara a vizibilitatii sub 100 – 200 m, mai ales in zonele montane inalte.

In restul tarii va ploua, iar trecator in Subcarpatii Moldovei si in estul Transilvaniei se vor semnala precipitatii mixte. Cantitatile de apa vor depasi local 10…15 l/mp, iar in nord-vest, centru si est izolat 20…25 l/mp.

Vremea rea creeaza probleme si la malul Marii Negre. Porturile maritim si fluvial Constanta au fost inchise duminica seara din cauza vremii dificile. Pe mare este furtuna, cu valuri de pana la sapte metri inaltime.

Comentarii

comentariu

About the Author