Published On: lun, Oct 31st, 2016

VIDEO: HC Dunarea Braila continua seria victoriilor in Liga Nationala / Fanii i-au facut o primire incendiara sarbatoritei, Madalina Zamfirescu

HC Dunarea Braila continua seria victoriile in Liga Nationala de handbal feminin. In etapa a VIII-a HC Dunarea a castigat un meci interzis cardiacilor, in fata Coronei Brasov. Elevele lui Buceschi s-au impus cu 27-26, cu un gol marcat la ultima faza de Natasa Krnic. Dupa aceasta victorie dramatica, HC Dunarea Braila a revenit pe primul loc in clasament, cu trei puncte avans, fata de ocupanta locului doi, CSM Bucuresti.

Asa cum ne-a obisnuit, Braila a inceput prost meciul, iar in minutul 3, gazdele conduceau deja cu 3-0. Brailencele au marcat primul gol in minutul 4, prin Gabriela Perianu. Dupa acest gol, brailencele nu si-au revenit, ba mai mult Corona Brasov s-a distantat, in minutul 7, la 5 goluri, conducand cu 6-1. HC Dunarea Braila a avut o tresarire de orgoliu si s-a apropiat la 3 goluri in minutul 9, dar Corona a refacut imediat diferenta de 5 goluri, dupa doua goluri marcate de Laura Chiper. Cea mai mare diferenta de scor s-a inregistrat in minutul 17, cand aceeasi Chiper a transformat o aruncare de la 7 metri, ducand scorul la 12-5. Chiar daca jocul curgea intr-o singura directie, brasovencele impinse de la spate de un public efervescent si de interventiile incredibile ale portaritei Denisa Dedu, care a inchis poarta, Lipara si Szucs au marcat rapid pentru Braila, ultima la un contraatac declansat in urma unei interceptii in aparare a Andreei Lipara. Mai mult, in minutul 23 HC Dunarea a redus handicapul la doar 3 goluri, 13-10. Acesta diferenta inregistrandu-se si la finalul primei parti, echipa de sub Tampa intrand la cabine cu 16-13.

Brailencele au intrat mult mai montate in repriza a doua, reusind sa marcheze primul gol al reprizei prin Madalina Zamfirescu. La faza urmatoare Adriana Tacalie a refacut avantajul de trei goluri al gazdelor, 17-14. In mai putin de doua minute brailencele au reusit sa egaleze pentru prima data in aceasta partida. Totusi, jucatoarele gazdelor nu s-au destabilizat, iar in minutul 40 elevele lui Mariana Tarca au refacut diferenta de 3 goluri. Acest lucru a fost posibil datorita interventiile foarte bune ale lui Dedu, care a aparat si doua aruncari de la 7 metri, in acest interval. Chiar daca seria victoriilor ale oaspetilor parea ca se termina sub Tampa, brailencele au ramas conectate la joc, iar diferenta de valoarea a jucatoarelor de pe banca a facut ca in minutul 52, Braila sa conduca pentru prima data 22-23. Dupa acest gol Braila a ramas la conducerea jocului avand constant un gol avans. Totusi, cu 30 de secunde inainte de final Laura Chiper a reusit sa egaleze la 26, printr-o aruncare bomba de la 9 metri. Dupa acest gol, Costica Buceschi a cerut time-out pentru a pregati ultimul atac al meciului. Cu 7 secunde de final Zamfirescu a incercat o patrundere pe centru, dar a fost faultata de Camelia Hotea la 9 metri de poarta. Potrivit noului regulament, un astfel de fault, la ultimul atac al meciului, se pedepseste cu aruncare de la 7 metri. Natasa Krnic, care marcase si precedentele doua aruncari de la 7 metri, si-a asumat raspunderea si a transformat sigur, pe langa Denisa Dedu, marcand golul victoriei echipei brailene in deplasarea de la Corona Brasov.

HC Dunarea Braila: Timea Tatar -6 goluri, Madalina Zamfirescu -6, Natasa Krnic -4, Aneta Udristioiu -4, Alexandra Orsivschi -3, Gabriela Perianu -1, Gabriella Szucs -1, Bianca Tiron -1, Andreea Lipara -1.

Corona Brasov: Laura Chiper -12 goluri, Adriana Craciun -5, Camelia Hotea -3, Georgiana Ciuciulete -3, Mihaela Tivadar -1, Marilena Neagu -1 si Denisa Dedu -1.

Dupa 8 etape HC Dunarea Braila este lidera clasamentului cu 24 de puncte si golaveraj 232-186, urmata de CSM Bucuresti cu 21 de puncte si Magura Cisnadie cu 16 puncte. HC Dunarea Braila va infrunta etapa urmatoare pe teren propriu ocupanta locului 4, SCM Craiova, duminica, 6 noiembrie, de la ora 16.00.

Jucatoarele Brailei au dedicat aceasta victorie Madalinei Zamfirescu, care a implinit varsta de 22 de ani, pe 31 octombrie. La intoarcere a acasa fanii echipei i-au pregatit Madalinei o primire incendiara, la propriu.

Comentarii

comentariu

About the Author