Published On: mie, Oct 19th, 2016

Veste buna pentru salariati / Camera Deputatilor a adoptat legea care prevede cresterea valorii tichetelor de masa

Ieri, Camera Deputatilor a adoptat prin for decizional, legea care prevede cresterea valorii tichetelor de masa la 15 lei, fata de 9,57 lei, cat este in prezent.

Amendamentul a fost propus de catre deputatul PNL Andreea Paul, iar proiectul a fost initiat de parlamentari din PSD, PNL si UDMR.

Este o initiativa prin care se propunea posibilitatea de a se mari (valoarea tichetelor de masa – n.r.) (…), ramanand valoarea actuala in vigoare, si doar posibilitatea angajatorului de a mari aceste tichete, valoarea acestor tichete sa poata fi avuta in vedere ca si optiune”, a declarat presedintele Comisiei de munca din Camera Deputatilor, Adrian Solomon, pentru news.ro.

Reprezentantii Guvernului au spus ca Executivul nu sustine acest proiect.

Guvernul se opune tot timpul in perioada preelectorala unor astfel de masuri. Nu are un impact decat benefic. Aceste tichete vor fi cheltuite in comert, sunt purtatoare de TVA. (…) Mergem cu raportul saptamana viitoare in plen si sper ca toti angajatii care beneficiaza de acest tip de stimulente sa poata beneficia de o valoare mai mare cat mai curand”, a mai spus Solomon.

In prezent, valoarea unui tichet de masa este de 9,57 de lei, fiind printre cele mai mici din Uniunea Europeana. Legea va merge la presedintele Iohannis pentru promulgare.

Comentarii

comentariu

About the Author