Published On: vin, Oct 14th, 2016

Tot mai multe spatii verzi dispar din municipiu, locul lor fiind luat de cladiri / Reactia brailenilor: “Suntem revoltati de deciziile luate de administratia locala, in detrimentul cetatenilor”

Brailenii se arata dezamagiti in mediul online de faptul ca tot mai multe spatii verzi dispar, iar in loc acestora apar cladiri de beton. Acestia au venit si cu un exemplu in acest sens, spunand ca pe Bulevardul Independentei cu Calea Galati, in ultimii ani, o bucata din Bulevardul nostru, bucata fiind considerata un extraordinar loc de promenada pentru locuitorii din zona si pentru pacientii Maternitatii, a fost vandut de Consiliul Local Municipal Braila catre o firma privata.

Supararea este cu atat mai mare cu cat tot mai multe spatii verzi din minicipiu dispar, locul lor fiind luat de cladiri sau beton. De exemplu pe Bulevardul Independentei cu Calea Galati, in ultimii ani, o bucata din Bulevardul nostru, bucata fiind considerata un extraordinar loc de promenada pentru locuitorii din zona si pentru pacientii Maternitatii, a fost vandut de Consiliul Local Municipal Braila catre o firma privata, respectiv catre firma Tracon SRL care apoi a vandut pe bani buni bucata de bulevard, catre o alta firma privata. Cel de-al doilea proprietar privat,SC Valgab SRL, a incercat sa ridice un centru zonal, o benzinarie si un fast food la cativa metri distanta de Maternitatea Braila, insa acel proiect a starnit puternice reactii din partea opiniei publice, astfel ca locuitorii zonei au actionat in justitie dar au pierdut la Curtea de Apel Galati…

Pierderea procesului a permis din nou o alta vanzare catre o alta firma privata si vanzarea a continuat tot asa catre alte firme private, care au permis ingradirea terenului, interdictia pensionarilor de a mai calcat pe terenul privat, respectiv pe bulevard, urmand cel mai probabil, sa ridice constructii.

Nu ne explicam faptul cum aceste spatii verzi destinate tuturor cetatenilor Brailei au ajuns in proprietate privata. Aici, de cand lumea, sa zic asa, a fost spatiu public, nicidecum spatiu privat in care un proprietar de bulevard face ce doreste insa nu proprietarul e vinovatul ci PRIMARIA, pentru ca a permis acum multi ani vanzarea unui spatiu public, spatiu verde, spatiu in care locuitorii din zona isi scoteau linistiti copii la joaca, unde oamenii varstinici se intalneau la o vorba, unde lumea isi limpezea mintea dupa o zi grea la servici… Consider ca vanzarea a fost ilegala si ca la mijloc au fost alte interese din partea CLM-ului BRAILA.

Ne batem in piept ca vrem sa facem zona metropolitana, sa avem spatii verzi, dar nu facem nimic ca sa oprim astfel de tranzactii ilegale. Au fost depasite limitele bunului-simt!”, se arata intr-o postare pe un site de socializare.

Comentarii

comentariu

About the Author