Published On: lun, Oct 31st, 2016

“Taxa pe apa de ploaie” poate fi eliminata din facturile brailenilor daca Primaria va aloca fondurile necesare construirii unei retele pluviale

Astazi, in cadrul sedintei ordinare a CLM directorul general al Companiei de Utilitati Publice “Dunarea”, Silviu Mangiurea a spus ca “taxa pe apa de ploaie” poate fi eliminata din facturile cetatenilor doar daca administratia locala va aloca din propriul buget banii necesari pentru construirea unei retele pluviale separata de cea de canalizare. Mangiurea a fost intrebat de aceasta problema de catre consilierul municipal Sorin Ionita (PNL) dupa ce directorul CUP si primarul Dragomir au prezentat proiectul pilot ce vizeaza contorizarea si facturarea individuala a consumului de apa. Silviu Mangiurea a mai adaugat ca o astfel de constructie este foarte costisitoare si nu se pot folosi fonduri europene pentru asa ceva.

Vizavi de propunerea dvs, nu spun ca nu se poate realiza, dar acest lucru se poate realiza, cel putin la acest moment, doar cu eforturile strict ale comunitatii, deci ale bugetului local, intrucat fondurile europene se refera strict la apa menajera; deci ca sa se faca un circuit separat al apei pluviale trebuie sa avem un efort al bugetului local. Daca comunitatea isi permite, tehnic, se poate rezolva problema, dar cu un efort financiar destul de mare”, a spus Silviu Mangiurea.

Comentarii

comentariu

About the Author