Published On: lun, Oct 31st, 2016

TATA LASCU OCOLIT IN MARELE R.I.L.

Aflati cum in 2010, procurorii DNA Lucian Papici si Liana Boer l-au vazut inocent pe tata Ioan Lascu cand spunea la telefon unui traficant de influenta sa trimita memoriu la fii-sa la parchet: “Imprejurarea ca numitul Lascu Ioan, tatal Laurei Kovesi a sugerat inculpatului Florin Apostu ca solicitantul sa procedeze la redactarea unui memoriu adresat Procurorului General – demers la care acesta era indreptatit ca orice cetatean al Romaniei…”

laura-codruta-kovesi-dupa-20-aniChiar asa, daca esti tatal Procurorului General al Romaniei, si spui la telefon unor prieteni care vor sa apeleze la serviciile inaltului procuror, sa trimita memoriul la fiica la cabinet, nu e un caz care sa merite sa fie investigat cum se cuvine? E doar “un demers la care acesta era indreptatit ca orice cetatean al Romaniei?” Pentru ca din Rechizitoriul DNA nr. 92/P/2010 – semnat de procurorii Liana Boer, sefa DNA Alba Iulia si verificat de seful de sectie Lucian Papici – rezulta ca o asemenea fapta nu merita a fi analizata daca este un act de coruptie, si nici macar unul care sa merite a fi investigat.

Oare de ce in 2010, cand a fost interceptat telefonic spunandu-i ex-prim procurorului PJ Sibiu (condamnat ulterior la 5 ani inchisoare pentru trafic de influenta pe langa Procurorul General al Romaniei) tata Ioan Lascu nu a facut obiectul unui dosar penal in care sa ii fie analizat comportamentul? Pentru ca era tatal Procurorului General al Romaniei de atunci Laura Kovesi?

facsimil_400_rechiztoriuLumeajustitiei.ro va prezinta in premiera cateva pasaje din rechizitoriul DNA Alba Iulia nr. 92/P/2010 din care rezulta usurinta cu care anchetatorii anticoruptie au tratat cazul Ioan Lascu, desi in alte cazuri s-a apelat la masuri de forta pentru mult mai putin: “In realizarea demersului sau infractional, inculpatul Florin Apostu, la data de 2 august 2010 a incercat sa contacteze pe Procurorul General al Romaniei (n.n. – Laura Kovesi), insa fata de imprejurarea ca la momentul contactarii telefonice a acestuia magistratul nu a raspuns apelului telefonic, inculpatul Florin Apostu a contactat parintii Procurorului General al Romaniei, solicitand acestora perfectarea de catre membrii familiei acestuia a unei audiente pentru invinitul… Fata de imprejurarea ca numitul Ioan Lascu, tatal Procurorului General al Romaniei a refuzat o implicare directa in medierea unui contact si a sugerat inculpatului Florin Apostu ca solicitantul sa procedeze la redactarea unui memoriu scris adresat Procurorului General al Romaniei – demers la care acesta era indreptatit ca orice cetatean al Romaniei, memorii depuse anterior in repetate randuri de invinuit, inculpatul Florin Apostu, realizand realitatea continutului discutiilor purtate cu tatal Procurorului General al Romaniei a purtat discutii cu cumparatorul de influenta si la asigurat la randul sau ca a purtat discutii telefonice atat cu membrii familiei Procurorului General, cat chiar si cu aceasta si ca problema este rezolvata, lasandu-l pe acesta sa creada ca demersul sau va avea un final favorabil”.

Sunteti de acord cu aceasta motivare in conditiile in care:

1-Ioan Lascu si Laura Kovesi erau buni si vechi prieteni cu procurorul Florin Apostu;

2-in 2010 firma Atlassib a formulat cinci cereri de promovarea a unui RIL, toate respinse de Procurorul General al Romaniei (la datele de 12.01.2010; 19.04.2010; 07.06.2010; 09.08.2010 si 23.10.2010);

3-dupa convorbirea interceptata de DNA Alba Iulia dintre Ioan Lascu si Florin Apostu si dupa o vizita facuta personal de Laura Kovesi in data de 24 septembrie 2010 lui Florin Apostu in biroul acestuia de la PJ Sibiu, dupa o a sasea cerere facuta in 19 noiembrie 2010 – sa vezi coincidenta – recursul in interesul legii a fost promovat de Laura Kovesi personal la 17 decembrie 2010 si respins la 21 februarie 2011, ca neintemeiat, de catre Sectiile Unite ale ICCJ;

Foarte straniu: la 21 octombrie 2010 prim-procurorul Florin Apostu a fost arestat la cererea DNA, la pachet cu omul de afaceri Ilie Carabulea pentru a carei firma Atlassib se cerea promovarea recursului in interesul legii. La 8 decembrie 2010 a fost emis rechizitoriul care a dus la condamnarea celor doi pentru trafic de influenta pe langa Procurorului General al Romaniei.

Cu toate acestea, la 17 decembrie 2010, desi stia de arestarea prietenului ei Florin Apostu si de rechizitoriul emis, Laura Kovesi a promovat in mod nejustificat recursul in interesul legii, care avea sa fie respins.

Intrebari:

-De ce a mai promovat Laura Kovesi RIL-ul, fara temei, dupa ce Apostu a fost arestat si rechizitoriul emis?

-au fost ascunse probe importante in acest dosar de catre procurorii DNA?

-RIL-ul a fost promovat ca un semn de solidaritate cu cei care au fost arestati, pentru ca acestia sa nu spuna cumva tot ce stiu despre familia Lascu? Sau cumva sa se creada ca nu a existat nicio implicare anterioara? Sau din alte motive?

-de ce DNA a refuzat sa ne raspunda daca Ioan Lascu a fost sau nu cercetat penal de DNA?

CE PARERE AVETI DESPRE ACEASTA AFACERE? VI SE PARE CORECTA OCOLIREA DE CATRE DNA A TATALUI LAUREI KOVESI?

Sursa luju.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

-