Published On: lun, Oct 24th, 2016

Supermarket-ul XXL Megadiscount din Braila se va inchide de la 31 decembrie 2016

Grupul german Rewe, care mai detine pe piata locala retelele Penny Market si XXL Megadiscount, face o noua mutare strategica pe piata din Romania, dupa ce la finalul anului trecut a vandut supermarketurile Billa catre Carrefour. Cele 8 magazine XXL Megadiscount, deschise pe format mare de discounter, vor fi închise la 31 decembrie 2016, potrivit surselor din piata, informeaza Ziarul Financiar. Doua dintre acestea, cele din Sibiu si Galati, se vor vinde, iar celelalte sase se vor reorganiza si rebrandui in Penny Market, urmand a avea o suprafata de vanzare mai mare. Astfel, nemtii de la Rewe mai au in Romania in total peste 180 de magazine, iar dintre acestea opt sunt XXL Mega Discount, restul fiind Penny Market.

Rezultatele formatului de magazine Penny Market si concentrarea noastra din ultimii ani pe dezvoltarea brandului ne-au convins ca potentialul acestuia este semnificativ pentru evolutia REWE in Romania. De aceea, am hotarat sa incepem un proces de rebranding si remodelare a magazinelor XXL Mega Discount in format Penny Market”, spun oficialii companiei. Penny Market este brandul principal al Rewe Romania cu circa 180 de unitati, fata de opt XXL Mega Discount.

Pe 31 decembrie 2016 vom inchide cele optmagazine XXL Mega Discount, iar in 2017 vom redeschide sase dintre acestea sub brandul Penny Market. Astfel, XXL Brasov va fi redeschis pe 3 ianuarie 2017, iar magazinele din Bucuresti, Brasov, Ploiesti, Targoviste, Braila, Buzau vor fi redeschise in prima parte a anului 2017”, au mai spus oficialii companiei.

Magazinele XXL din Sibiu si Galati vor fi inchise si vandute catre competitie. Noile magazine Penny Market vor avea un format extins (intre 1.100 si 1.400 mp2) si o varietate mai mare a sortimentului, mai spun oficialii companiei.

Comentarii

comentariu

About the Author