Published On: mie, Oct 19th, 2016

Separatoarele de sens din Varsatura au produs primul accident soldat cu ranirea a doi copii de 4 si 8 ani / Solutia gasita de CJ Braila si CNADNR este construirea de trei sensuri giratorii

Ieri, in jurul orei 13:00, a avut loc primul accident rutier grav produs din cauza separatoarelor de sens din Varsatura, de pe DN 21. Accidentul s-a produs in dreptul statiunuii Lacu Sarat, cand un sofer de 66 de ani din Braila a incercat sa iasa din statiune. Barbatul se afla la volanul unui Opel si pentru a nu ocoli peste un kilometru pana la intersectia Trei Movile, a incercat sa vireze prin spatiul dintre parapeti, destinat trecerilor de pietoni. Acesta nu s-a asigurat corespunzator cand a incercat manevra periculoasa si a fost lovit de un sofer care circula regulamentar la volanul unui Renault.

In urma impactului doi copii, cu varsta de 4 si 8 ani, au suferit mai multe rani si au fost transportati la spital. La fata locului s-a deplasat un echipaj al Politiei si i-a testat pe cei doi soferi implicati in accident cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ in ambele cazuri. In cauza a fost intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

Pentru ca astfel de evenimente sa devina tot mai rare presedintele Consiliului Judetean Braila, Francisk Chiriac a avut o intalnire cu reprezentanti ai CNADNR pentru a gasi o solutie de mijloc in ceea ce priveste problema separatoarelor de sens. In aceasta intalnire s-a stabilit sa se faca trei treceri de pietoni si sa se construiasca sigur doua sensuri giratorii, posibil trei. Construirea unui sens giratoriu la intersectia Trei Movile era deja in planul primarului de la Chiscani, cel de-al doilea urmand ca fie amenajat la iesirea din statiunea Lacu Sarat, iar cel de-al treilea ar urma sa fie facut pe raza localitatii Varsatura, in dreptul strazii pe care se afla biserica daca se vor gasi solutiile legale.

Comentarii

comentariu

About the Author