Published On: mar, Oct 18th, 2016

Secretele Drapelului de lupta/ Simbol al pretuirii fata de tara

Comandamentul Flotilei Fluviale “Mihai Kogalniceanu” organizeaza  sambata, 22 octombrie, ora 10.00, in Piata Independentei din Braila, ceremonialul acordarii Drapelului de lupta, atribuit prin decretul Presedintelui Romaniei, nr. 708 din 20.07.2016, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei Partea I, nr. 553 din 22.07.2016.
La acest eveniment sunt invitati sa participe reprezentanti ai Ministerului Apararii Nationale, ai Statului Major General şi ai Statului Major al Fortelor Navale, comandanti de mari unitati, fosti comandanti ai Flotilei Fluviale, personalitati judetene si locale, precum si cadre militare in rezerva si retragere.
De asemenea, ii asteptam pe toti brailenii sa fie prezenti alaturi de marinarii militari la acest moment de profunda emotie si insemnatate istorica, unic in viata fiecarui militar.

Drapelul de lupta, simbol al pretuirii fata de tara, este menit sa reaminteasca fiecarui militar traditiile glorioase ale poporului roman, in general, si ale unitatii careia ii apartine, in special, precum si datoria sacra de a servi cu credinta patria. El reprezinta trecutul, prezentul si viitorul tarii si este emblema infiintarii si functionarii unitatii respective, simbol catre care se indreapta aspiratiile tuturor celor care isi desfasoara activitatea, isi indeplinesc misiunile si lupta sub faldurile sale.

Drapelul, alaturi de stema si imn sunt cele mai importante pentru o natiune. Ele trebuie respectate şi venerate. Daca institutiile statului sunt obligate doar sa arboreze drapelul Romaniei la intrarea in cladire, Drapelul de lupta are un regim cu totul special – pentru ca este simbolul onoarei, vitejiei şi gloriei militare.

Pentru a afla mai multe din secretele Drapelului de lupta va asteptam sambata,22 octombrie 2016, incepand cu ora 10.00, in Piata Independentei din Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-