Published On: mar, Oct 4th, 2016

Preluarea traseelor 16 si 17 de Braicar a creat probleme inca din primele zile / Parcul auto Braicar se va mari in aceasta luna cu 8 autobuze

Transportul in comun din municipiu este incet, dar sigur, este prealuat in intregime de Braicar. Acest viitor monopol al Braicarul a impartit brailenii in doua tabere: cei care sunt multumiti de acest lucru, si cei care regreta retragerea microbuzelor de tip maxi – taxi. Recent Braicar a mai preluat doua trasee de la operatorii de maxi taxi, si anume traseele 16 si 17. La scurt timp dupa ce s-a produs acest lucru, braileni deja au semnalat ca au aparut probleme. Pe langa timpul foarte ridicat de asteptare, in jur de 20 de minute, si schimbarea traseului initial, deoarece dimensiunile autobuzului sunt mai mari decat cele ale unui maxi – taxi si nu poate patrunde pe stradutele pe care circulau microbuzele, unii brailenii s-au plans si de faptul ca nu au de unde sa-si achizitioneze bilete: “Nu s-a gandit nimeni de la Primarie ca aici, in zona Pisc, de exemplu, nu avem de unde cumpara bilete”, “Ar trebui sa puna in vanzare bilete pe la chioscurile de alimentatie publica, sau la soferii de pe autobuze”, “Multi braileni prefera sa plateasca la soferi”, etc.

Mai mult o braileanca a fost foarte vehementa intr-un comentariu adresat primarului pe contul sau de Facebook, in care reaprinde conflictul dintre bratrani si tineri. Aceasta a spus ca la ora 7:30 aubuzul Braicar numarul 16 era plin ochi, in special cu pensionari care au iesit fie la plimbarea de dimineata, fie in piata.

Din pacate sunt un salariat care incepe programul la ora 8.00. Spun din pacate, pentru ca coincide cu programul elevilor. Astazi dimineata, autobuzul Braicar nr 16 la ora 7.30 era plin ochi. Nu sustin nici afacerea maxi-taxi. Din contra ma declar multumita ca s-au luat masuri pentru siguranta noastra. Dar va rog luati o masura cu cei batrani care la ora acea sunt in autobuz. Bag mana in foc ca 90 % nici nu au treaba…dar se plimba si ei. Cei care cotizam la Braicar nu mai putem urca din cauza aglomeratiei. Astazi 10 persoane nu am avut loc in autobuz, dar ei erau acolo. Luati o masura cu acestia… nu se poate eu nu-mi permit in fiecare dimineata sa platesc 11 ron pe taxi! Ne rad in nas, noua celor care trebuie sa ajungem la serviciu, la scoala! Sa nu spun ca de la ora 7.10 am asteptat acest mirific autobuz, iar la ora 7.40 cand acel autobuz mi-a trecut prin fata…am solicitat un taxi! Sunt foarte dezgustata de situatia creata, atat de autoritati cat si de "acei oameni" care nu au ce cauta la ora acea in autobuz. Va apreciez, apreciez tot ce ati facut pana la acest moment, sunt sigura ca nu asa aici ati vrut sa se ajunga, dar este penibil pentru anul 2016, cu pretentii de capitala europeana sa se intample asa ceva”, este comentariul brailencei.

Ediul – sef a raspuns ca deja de incearca remedierea acestor probleme, in cazul biletelor s-a inceput deja identificarea magazilelor din vecinatatea traseelor 16 si 17 unde vor putea fi vandute bilete, dar si ca urmeaza sa fie amplasate automate de vanzare a biletelor. In plus acesta a mai adaugat ca la mijlocul acestei saptamani parcul auto Braicar se va mari cu un lot de 8 autobuze care au fost achizitionate prin licitatie publica in SEAP, dar si ca ulterior se vor mai achizitiona inca 4.

Pana pe 15 octombrie vin 8 autobuze noi, iar ulterior se vor mai cumpara inca 4. Autobuzele au fost cumparate prin Sistemul electronic de achizitii publice”, a scris Marian Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author