Published On: lun, Oct 24th, 2016

Politistii de la Rutiera au desfasurat o actiune ampla in Braila, pentru a preveni accidentele rutiere

Din dispozitia sefului Politiei Romane, chestor de politie Bogdan Despescu, pe raza judetului Braila, s-a desfasurat o actiune ampla pentru salvarea de vieti si prevenirea accidentelor rutiere.

In ziua de 21 octombrie, intre orele 13:00-19:00, efective marite de politisti rutieri din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si din judetele Braila, Buzau, Constanta, Ialomita si Vrancea au actionat atat pe arterele din municipiul Braila, cat si pe drumurile din judet, cu scopul prevenirii si combaterea accidentelor produse din cauza nerespectarii legislatiei rutiere. La aceasta actiune au participat 24 de echipaje rutiere si au fost folosite 15 aparate radar.

Au fost constatate 332 de abateri de la normele rutiere, fiind aplicate sanctiuni contraventionale in valoare totala de 123.140 de lei, si au fost intocmite 2 dosare penale pentru infractiuni la regimul rutier.

Dintre amenzile aplicate, cele mai multe au fost pentru depasirea vitezei legale (115), una a fost pentru alcool, 89 pentru nepurtarea centurii de siguranta, 16 pentru vorbitul la telefon in timpul condusului fara folosirea sistemelor hands-free, 11 pentru neacordarea prioritatii de trecere pietonilor, 11 pentru defectiuni tehnice, 5 pentru depasire neregulamentara, iar restul pentru alte abateri.

De asemenea, politistii rutieri au sanctionat contraventional 11 pietoni, pentru traversare neregulamentara, 7 biciclisti si 8 carutasi. Ca masura complementara, au fost retinute in vederea suspendarii 31 de permise de conducere si retrase 13 certificate de inmatriculare.

Comentarii

comentariu

About the Author