Published On: joi, Oct 20th, 2016

Politia braileana desfasoara campania “Inchide usa violentei!”

Saptamana acesta, politistii braileni deruleaza ample activitati de constientizare a populatiei din Braila asupra consecintelor actelor de violenta in spatiul public, familial sau personal.

Campania „Inchide usa violentei!”, initiata de Inspectoratul de Politie Judetean Braila in primavara acestui an, continua cu activitati antiinfractionale adresate persoanelor care, sub influenta bauturilor alcoolice, recurg la acte de violenta atat asupra semenilor, cat si asupra bunurilor publice sau private.

Comportamentele agresive accentuate de un consum excesiv de alcool transforma conduita obisnuita a omului intr-una in care primeaza nevoile primare de delimitare a teritoriului sau de stabilire a unei aparente suprematii.

Politistii compartimentului Analiza si Prevenirea Criminalitatii si ai Biroului Proximitate din cadrul Politiei Municipiului Braila au actionat zilele acestea in zona cafe-barurilor si a magazinelor unde se comercializeaza bauturi alcoolice din zona Buzaului, Radu Negru si Viziru.

Prezenti de la primele ore ale diminetii in unitatile comerciale cu profil cafe-bar, politistii au discutat cu administratorii acestor societati despre obligatiile si drepturile pe care le au in aceasta calitate si au informat consumatorii prezenti despre infractiunile instrumentate de politisti, comise de cetatenii care se afla sub influenta alcoolului.

Politistii braileni au afisat in societatile vizitate, la locuri vizibile, materiale cu informatii despre principalele infractiuni comise pe fondul consumului de alcool si au oferit persoanelor intalnite in aceste localuri pliante cu informatii antiinfractionale.

 

Politistii braileni reamintesc ca:

 

•           Lovirea se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

•           Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectata sanatatea unei  persoane, a carei gravitate este evaluata prin zile de ingrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amenda.

•           Daca ranile suferite de victima necesita, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de ingrijiri medicale, ii produc o infirmitate sau ii pun in primejdie viata, pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 7 ani.

•           Pedeapsa prevazuta de lege se mareste cu un sfert daca faptele de lovire sau alte violente sunt savarsite asupra unui membru de familie.

•           Participarea la o incaierare intre mai multe persoane se pedepseste cu  inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda.

•           Amenintarea unei persoane cu savarsirea unei infractiuni sau a unei fapte pagubitoare indreptate impotriva sa ori a altei persoane, daca este de natura sa ii produca o stare de temere, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda.

Activitatile politistilor Inspectoratului de Politie Judetean Braila vor continua in aceasta saptamana in municipiul Braila, scopul fiind acela de a asigura un climat adecvat de ordine si siguranta pentru cetateni, atat in spatiul public, cat si in mediul privat.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-