Published On: mar, Oct 11th, 2016

OPERATIUNEA ALBA CA ZAPADA

Share This
Tags

Un profesor universitar dezvaluie sub anonimat culisele musamalizarii plagiatului Codrutei Kovesi: „In 2012 am facut parte din Comisia de Etica a UVT… Rolul central in aceasta comisie care a realizat partea tehnica a 'albirii' doamnei Kovesi l-a avut prof.dr. Radu Bufan… Spera sa primeasca sprijin din partea doamnei Kovesi pentru a-si solutiona favorabil un dosar penal pe care dansul il avea si il are in continuare la DNA.”

kovesi 3Va mai amintiti celebra anonima semnata „Un cetatean scarbit” pe care procurorii DNA au invocat-o in 2007 la redeschiderea dosarului ICA-Telepatia? Ei bine, pe acelasi model, „Un cadru didactic ce doreste ca minciuna si impostura sa nu se mai perpetueze” face dezvaluiri cutremuratoare in scandalul de plagiat in care este implicata Laura Codruta Kovesi (foto centru).

Astfel, intr-o postare pe blogul personal, sambata 8 octombrie 2016, senatorul Daniel Savu a redat continutul unei scrisori primite pe e-mail de la un „insider”, persoana ce pretinde a fi profesor universitar si membru al Comisiei de Etica a Universitatii de Vest din Timisoara care a examinat, in urma cu patru ani, acuzatiile de plagiat aduse Laurei Codruta Kovesi.

Membru al comisiei parlamentare de control asupra SRI, senatorul Savu sustine ca a prezentat integral e-mailul din ratiuni de interes public, cu precizarea ca informatiile semnalate „pot si trebuie sa fie verificate de autoritatile competente”.

Fiind vorba despre informatii neasumate cu nume si prenume, indemnam, la randul nostru, la prudenta, fara alte comentarii pe marginea dezvaluirilor.

Prezentam integral textul postat de senatorul Daniel Savu pe blogul personal danielsavu.ro impreuna cu scrisoarea primita de la „un cadru didactic din UVT”:

„Sesizare de la un cadru didactic din Universitatea de Vest Timisoara, cu privire la cazul 'Kovesi'

In aparitiile mele publice, am evitat sa ma pronunt in legatura cu desfasurarea anchetei sau a tuturor demersurilor care se fac in aceasta perioada, cu privire la subiectul 'plagiatul tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi'. Am scris doar despre 'Exceptia Kovesi', considerand, ca o opinie personala, ca ar fi fost de preferat ca 'cetateanul Laura Codruta Kovesi sa solicite personal (re)verificarea propriei teze de doctorat, inca de la primele suspiciuni aparute in spatiul public, pentru a demonstra oficial ca nu are nimic de ascuns si plagiatul nu exista.'

Astazi insa, am primit un email de la un cadru didactic din Timisoara, pe care cred ca este de interes public sa il prezint integral, fara niciun fel de interventie sau comentariu, cu precizarea ca informatiile semnalate pot si trebuie sa fie verificate de autoritatile competente.

(urmeaza scrisoarea – facsimil si text)

 

scrisoare-fascil

 

Buna ziua,

Va rog sa ma scuzati ca nu imi voi dezvalui adevarata identitate, din ratiuni lesne de inteles dupa ce veti citi acest email. Sunt cadru didactic in cadrul Universitatii de Vest Timisoara, iar in anul 2012 am facut parte din Comisia de Etica a Universitatii mai sus-mentionate.

La acel moment, in anul 2012 cand a fost analizat presupusul plagiat in cadrul tezei de doctorat a doamnei Laura Kodruta Kovesi, noi cei din Comisia de Etica am aprobat pur formal raportul Comisiei de Verificare numita la propunerea domnului rector Prof.Dr. Marilen Pirtea de catre Senatul UVT prin Hotararea Senatului nr. 6 din 07.06.2012, punctul 17 pe ordinea de zi.

Alegerea membrilor acelei Comisiei nu a fost deloc una intamplatoare. Cei 3 membri ai Comisiei Technice au fost conf.Dr. Lucian Bercea, decanul facultatii de drept si membru al Catedrei de Drept Privat, Prof.Dr. Anton Trailescu si Prof.Dr. Radu Bufan.

Aveti aici linkul catre site-ul UVT unde Se afla Hotararea mai sus mentionata. http://www.uvt.ro/upload/pdf/hs-6-07061201.pdf

Rolul central in aceasta comisie care a realizat partea tehnica a 'albirii' doamnei Kovesi l-a avut Prof.Dr. Radu Bufan, seful Catedrei de Drept Privat, avocat si lichidator. Domnia sa avea o relatie personala cu doamna Kovesi.

Dansul a comunicat colegilor mai apropiati din Facultate faptul ca doamna Kovesi l-a rugat sa se implice in problema plagiatului domniei sale iar el spera ca astfel sa primeasca sprijin din partea doamnei Kovesi pentru a-si solutiona favorabil in dosar penal pe care dansul il avea si il are in continuare la DNA structura centrala, dosar in care se incepuse urmarirea penala impotriva sa pentru privatizarea frauduloasa, retrocedari dubioase si subevaluarea activelor celui mai mare combinat de porci din Romania (Comtim). In acea privatizare domnul Bufan fusese lichidator.

http://m.adevarul.ro/locale/timisoara/exclusiv-dosarul-comtim-dezgropat-palat-vandut-pret-dumping-1_50ae4d2b7c42d5a6639b754a/index.html

http://www.infolegal.ro/o-fosta-judecatoare-si-un-avocat-urmariti-penal-in-dosarul-comtim/2010/11/18/

In mod clar doamna Kovesi s-a tinut de promisiunea facuta domnului Bufan intrucat dosarul domniei sale de la DNA a ramas ingropat in sertarele procurorilor desi alte dosare cu teme similare (cazul privatizarea ICA, retrocedari cu supra sau subevaluari s-au lasat cu arestari si condamnari).

Toate deciziile ulterioare de neplagiat in cazul doamnei Kovesi au fost luate pe baza descrierilor din acel raport tehnic intocmit de catre comisia numita de catre Senatul UVT. (Decizia Comisiei de Etica a UVT, etc)

Domnul proaspat promovat decan Lucian Bercea era membru al Catedrei profesorului Bufan si asculta de acesta din urma.

Trebuie spus ca va transmit acest email deoarece acum se incearca a doua albire la universitate a plagiatului doamnei Kovesi deoarece cadrelor didactice din Facultatea de Drept nu le vine usor sa invalideze deciziile anterioare prin care s-a hotarat in anul 2012 ca doamna Kovesi nu a plagiat.

Mai mult, in mare personajele sunt aproximativ aceleasi. Domnul rector Pirtea care stie ce s-a intamplat in anul 2012 va face orice ca sa nu iasa adevarul la iveala, iar cel de al treilea membru al Comisiei Technice numite de Senatul UVT prin Hot. 6/07.06.2012, domnul Prof. Anton Trailescu, actualmente face parte din actuala Comisie Juridica a CNATDCU (cea care va da verdictul final al plagierii/ neplagierii de catre doamna Kovesi.

Cu alte cuvinte, domnul Prof. Trailescu se va verifica el pe el dar de data asta aflandu-se intr-un for superior. Desigur ca, daca va fi intrebat de procurori sau altcineva, domnul Bufan va nega aceste aspecte, dar ceea ce v-am redat in acest email este absolut sigur asa ca daca ar fi audiat chiar in calitate de martor, sub poligraf, adevarul ar iesi la iveala (inteleg ca domnul Tariceanu a putut fi audiat cu detectorul de minciuni ca martor de catre DNA).

Sper sa ajutati ca adevarul sa iasa la iveala incat sa nu ne mai fie frica in aceasta tara, sa fim nevoiti sa trimitem emailuri anonime.

Cu deosebita stima,

Un cadru didactic ce doreste ca minciuna si impostura sa nu se mai perpetueze”.

sursa luju.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

-