Published On: mar, Oct 18th, 2016

O productie a Teatrului Maria Filotti se va juca in cadrul Festivalului International de Teatru FEST

Spectacolul “Jacques si stapanul sau” de Milan Kundera, regia Cristi Juncu, o productie a Teatrului Maria Filotti , se va juca in cadrul Festivalului International de Teatru FEST(in) pe Bulevard, marti , 18 octombrie 2016, la ora 21, in sala Teatrului Odeon Bucuresti.

Festivalul International de Teatru FEST(in) pe Bulevard a fost initiat in 2013 de catre Teatrul Nottara. Despre acest proiect, organizatorii declara: „In acesti ani, festivalul a avut doua sectiuni principale: una rezervata comediei, cealalta dedicata crizelor de tot felul, care, de o buna bucata de vreme, fac parte din viata noastra cotidiana. In 2016, aceasta a doua sectiune aduce in prim-plan crizele de familie."

"Jacques si stapanul sau" singura piesa  scrisa de Kundera, reia elemente esentiale din povestea originala a romanului, reinnoindu-i forma si posibilitatea de a fi pus in scena. Inceputul operei originale este un laitmotiv al variatiei oferite de Kundera: „Cum s-au intalnit? Cum se numeau? De unde veneau? Incotro se indreapta? Oare se stie unde merg? Ce spuneau? Unde mergem? Spre ce ne indreptam?

„Romanul lui Diderot", spune Kundera, „este o explozie de libertate impertinenta, scutita de autocenzura, si de erotism lipsit de alibi sentimental". Cinci naratori spun pe rand povestirile din roman: autorul, stapanul, Jacques, hangita si marchizul. Pe toti ii vom reintalni in piesa lui Kundera, sarind sprintar de pe o scena pe alta, dintr-o poveste in alta.

Comentarii

comentariu

About the Author