Published On: joi, Oct 20th, 2016

O pensionara a gasit gandaci in orezul primit de la Uniunea Europeana

O batrana care a beneficiat de ajutoare alimentare din partea Uniunii Europene a avut surprinza neplacuta de a gasi in pungile de orez mai multi gandaci. Braileaca a gasit micile insecte in a doua transa de ajutoare primite, la inceputul acestei saptamani, distribuite la Colegiul Tehnic “C.D. Nenitescu”.

“Aceste produse nu se pot consuma. Ce sa fac cu ele? Eu pot sa mananc asa ceva? Mai bine dai un orez bun daca vrei sa dai, ca asta nu e de calitate. Eu le duc inapoi ca nu am ce sa fac cu ele. Nu se poate asa ceva!”, a declarat pensionara pentru Obiectiv Vocea Brailei.

Mai mult, femeia sustine ca a intampinat aceeasi problema si in cazul primei transe de ajutoare, ea gasind gandaci tot in pungile cu orez, dar atunci a preferat sa arunce orezul la gunoi. De aceasta data, femeia a mers la Directia de Asistenta Sociala(DAS) Braila si a depus o plangere.

Despre aceasta problema a discutat si primarul Dragomir in cadrul unei conferinte de presa. Acesta sustine ca de aceasta problema se fac responsabili cei care au ambalat produsele si ca reprezentantii Directiei de Asistenta Sociala nu au voie de desigileze pachetele cu ajutoare fara o sesizare. Mai mult, acesta a adaugat ca orezul cu pricina va fi schimbat pentru ca nu se vor acorda ajutoare incomplete.

Cei care au ambalat orezul respectiv au intreaga responsabilitate. Important este faptul ca noi nu avem voie sa deschidem, sa desigilam acele pachete fara a exista o sesizare. In momentul sesizarii s-au desfacut in prezenta reprezentatilor Directiei de Asistenta Sociala toate pachetele. Din cate am inteles, orezul a fost returnat, este a doua oara cand se intampla acest lucru cu orezul, ori furnizorul nu este unul serios, ori cei care au organizat licitatia trebuie sa ia masuri, si aici ma refer la Guvern. In cazul primei transe de ajutoare, cei care au returnat orezul, au primit alt orez in schimb si acum se va lua aceeasi masura. Nu au cum sa primeasca ajutoarele incomplete”, a declarat Marian Dragomir.

Cutiile cu ajutoare sunt alcatuite din: 4 litri de ulei, 2 kg de zahar, 2 kg faina, 4 kg malai, 2 kg orez, 2 pungi de paste fainoase, 2 conserve carne de vita, 2 conserve pate de ficat, 2 conserve de pasta de tomate si 2 pungi de fasole. 

Comentarii

comentariu

About the Author