Published On: mar, Oct 18th, 2016

Marian Dragomir este noul secretar general al Asociatiei Municipiilor din Romania / Dragomir: “Sper sa pot ajuta si mai mult Braila din aceasta postura”

Luni, 17 octombrie, s-a desfasurat in Bucuresti Adunarea Generala a Asociatiei Municipiilor din Romania. La eveniment au participat Calin Constantin Anton Popescu Tariceanu—presedintele Senatului Romaniei, dl. Florin Iordache, presedintele Camerei Deputatilor, Vasile Dincu — viceprim-ministru, Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), Violeta Alexandru — ministrul pentru Consultare Publica si Dialog Civic (MCPDC), Angela Cristea — seful Reprezentantei Comisiei Europene în Romania, reprezentanti ai Parlamentului Romaniei si parteneri ai AMR.

In cadrul acestei sedinte a fost aleasa noua conducere a Asociatiei Municipiilor din Romania. Astfel, primarul sectorului 3, Robert Sorin Negoita(PSD) revenine la conducerea Asociatiei, iar primarul de la Oradea, liberalul Bolojna Ilie este noul presedinte executiv. Prim-vicepresedinti au fost alesi tot un social democrat si un liberal, respectiv: Olguta Vasilescu de la Craiova si Gheorghe Falca de la Arad.

Municipiul Braila nu se lasa mai prejos si este reprezentat in noua conducere a Asociatiei Municipiilor de primarul Marian Dragomir, care a devenit noul secretar general.

Asociatia Municipiilor din Romania (AMR) a fost infiintata in anul 1990 sub numele de Federatia Municipiilor din Romania (FMR) de catre 30 de membri asociati fondatori si a functionat de la inceput ca o organizatie pentru sprijinirea si reprezentarea intereselor autoritatilor locale.

AMR include in prezent 103 municipii (toate municipiile), precum si cele 6 sectoare ale Municipiului Bucuresti, rezultand un total de 109 membri. AMR este persoana juridica de drept privat, fara scop patrimonial, neguvernamentala si apolitica, constituita in vederea promovarii si protejarii intereselor comune ale autoritatilor administratiei publice locale (APL), pentru solutionarea si gestionarea nevoilor publice in numele si pentru interesul colectivitatilor locale.

Comentarii

comentariu

About the Author