Published On: lun, Oct 31st, 2016

Lovitura pentru brailenii care nu-si declarau consumul real de apa / Dragomir vrea trecerea in era computeriza a contorizarii si facturarii individuale a consumului de apa

Astazi, in cadrul sedintei Consiliului Local Municipal, primarul Dragomir a dezvaluit ca la doua blocuri de pe Buzaului s-a implementat un proiect pilot, dupa ce au existat mai multe discutii referitoare la contorizarea si facturarea individuala a consumului de apa la blocuri. Acest proiect consta in montarea de apometre moderne care transmit informatia prin unde radio. Initial se va folosi o masina, denumita “Car mobil” pentru a a aduna informatii, ulterior urmand sa se creeze o baza de date. Se doreste implimentarea acestui proiect la nivelul intregului municipiu pentru a nu mai exista discutii referitoare la facturarea apei. Pe viitor, daca proiectul se va pune in practica la toate blocurile din municipiu, acest lucru se va face doar daca asociatiile de proprietari vor fi de acord, in unanimitate.

Vreau sa prezint un proiect pilot pe care il implementam in municipiul Braila, plecand de la mai multe discutii despre apa. Am avut mai multe discutii cu domnul director de CUP Dunarea, domnul Mangiurea, despre un subiect foarte interesant si dorit de locuitorii municipiului Braila si respectiv contorizarea si facturarea individuala a consumului de apa la blocuri. Contuarele pe care le propunem brailenilor sunt unele foarte moderne, care realizeaza transmisia prin unde radio si care vor fi citite la inceput cu ajutorul unui autoturism, denumit “Car mobil”, care colecteaza datele prin simpla trecere pe strada, de la o distanta de aproximativ 50 de metri, urmand ca pe viitor sa avem o baza de date cu transmisie in cartierele din Braila, pentru a nu mai avea aceasta masina care va face trecerea periodica. Scopul este acela de a avea un consum real si o plata adecvata consumului, pentru a evita discutii referitoare la valoarea facturii, la faptul ca unii in loc de 12 metri cubi declara 15 sau 8, ca li se trece de catre administrator o alta valoare si o alta cantitate de apa consumata.

In lunile urmatoare vom vedea daca acest proiect pilot are efectul scontat, daca cetatenii celor doua scari unde au fost montate deja vor reactiona pozitiv, daca exista unele elemente care trebuie eliminate sau indreptate in implementarea acestui proiect. Am cautat asociatii de proprietari la care sa implementam acest proiect, care sa nu aiba datorii la apa. Am vrut sa avem un astfel de pilot si la blocurile ANL si nu am reusit, pentru ca este o practica sa avem datorii la asociatia de proprietari si implicit la furnizorii de utilitati. Prin montarea acestor apometre care transmit prin unde radio consumul, putem ajunge ca operatorul sa nu mai inregistreze creante, iar noi ca si populatie sa avem un consum optim fara a avea discutii interminabile“,  a declarat Marian Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author