Published On: mie, Oct 19th, 2016

IOHANNIS STIE PE CINE VA EXECUTA DNA

Limbaj inacceptabil pentru un sef de stat in relatia cu un presedinte al Senatului. Iohannis l-a atacat pe Tariceanu si a anuntat noi dosare DNA: „Acest individ… Este suficient sa urmarim cine va ajunge in urmatoarele saptamani in Parlament ca sa fie votat pro sau contra urmaririi penale”. De unde stie presedintele Klaus Iohannis cine va fi sau nu urmarit penal si de ce se implica in campania electorala?

DNA - RAPORT ACTIVITATE 2014Iar a vorbit liber presedintele Romaniei Klaus Iohannis (foto, alaturi de sefa DNA Laura Kovesi), liber, fara sa citeasca de pe foaie, si iar a dat cu bata-n balta. De aceasta data nu este vorba despre o simpla gafa, ci despre o afirmatie extrem de grava, care, pe buna dreptate, ne face sa ne intrebam daca nu cumva Iohannis este informat si tinut la curent cu dosarele fabricate la DNA impotriva politicienilor.

Klaus Iohannis l-a atacat, marti 18 octombrie 2016, pe presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu. A facut-o insa nu intr-un mod elegant, ci folosind un limbaj inacceptabil, care nu are nicio legatura cu pozitia de primul om in stat pe care o ocupa. Iohannis l-a numit pe Tariceanu „individ”, acuzandu-l ca are un discurs impotriva Justitiei, prin care ar incerca sa scape de dosarele penale. Este evident, credem noi, ca prin iesirea sa Iohannis nu urmareste decat sa ii erodeze imaginea lui Calin Popescu Tariceanu, in conditiile in care seful Senatului este unul dintre cei mai apreciati politicieni gratie tocmai curajului de a acuza public abuzurile institutiilor de forta, iar partidul pe care il conduce ALDE are sanse mari sa intre in noul Parlament. La fel de evident este, in opinia noastra, ca Iohannis se implica pe fata in campania electorala pentru alegerile din 11 decembrie 2016.

Orbit probabil de furie la adresa lui Tariceanu, Klaus Iohannis a scapat porumbelul. Presedintele Romaniei a confirmat practic faptul ca stie cine urmeaza sa fie executat de DNA si pentru ce politicieni parchetul lui Kovesi urmeaza sa ceara declansarea urmaririi penale. Concret, Iohannis ne-a anuntat ca in perioada urmatoare in Parlament vor ajunge mai multe cereri de urmarire penala impotriva unor deputati sau senatori. De unde stie oare Iohannis aceste lucruri? De cand pana cand presedintele Romaniei cunoaste dosarele aflate in lucru la DNA, care urmeaza sa fie lansate pe piata?

Iata declaratia lui Iohannis:

„Cu acest individ (n.r. – Calin Popescu Tariceanu) ne-am lamurit, are un discurs anti-justitie si vrea sa scape de justitie. Spun individ fiindca imi vine foarte greu sa cred ca un intreg partid este de acord cu un astfel de discurs anti-justitie, eu nu cred asa ceva. Pe de alta parte, va fi destul de simplu sa vedem ce se doreste. Eu cred ca acest individ nu vrea numai pe el sa se scape, vrea sa-si scape si cativa prieteni si este suficient sa urmarim cine va ajunge in urmatoarele saptamani in Parlament ca sa fie votat pro sau contra urmarire penala si o sa vedem din cine se compune gasca despre care se vorbeste”.

sursa luju.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

-