Published On: mie, Oct 12th, 2016

HC Dunarea Braila continua seria de invincibilitate / HC Dunarea – HC Zalau 25-20

HC Dunarea Braila continua seria de invincibilitate din acest sezon, obtinand cea de-a sasea victorie consecutiva in Nationala de handbal feminin. Elevele lui Buceschi au castigat 25-20 (11-11). Desi, scorul nu o arata HC Dunarea a tremurat serios pentru victorie. Practic, invingatoarea s-a decis in ultimul sfert de ora, cand Bianca Tiron si Gabriela Perianu au demonstrat de ce sunt printre cele mai importante jucatoare din nationala Romaniei.

Prima repriza a meciului a fost una echilibrata in care s-a mers cap la cap in majoritatea timpului. HC Dunarea a marcat primul gol prin Timea Tatar si a reusit sa desprinda la 2 goluri in minutul 7, conducand cu 4-2. Egalitatea s-a restabilit in minutul 12, cand Bloj a marcat golul de 4-4. Braila parea sa se desprinda in minutul 22 cand Tiron a macat pentru 9-6, dar elevele lui Gheorghe Tadici nu au renuntat la lupta, iar in doar minute s-a restabilit egalitate la 9. Pana la finalul primei reprize jocul a ramas echilibrat, iar cu un minut inainte de final Zalau a preluat pentru prima data avantajul, scor 11-10. La ultimul atac al primei reprize Ana Maria Tanasia a a finalizat o actiune pe extrema si s-a intrat la cabine la egalitate, scor 11-11.

Inceputul reprizei a doua a fost de cosmar pentru brailence, jucatoarele de la Zalau reusind sa se desprinda la doua goluri in minutul 36, scor 16-14, iar in minutul 46 tabela de marcaj indicata 18-15 pentru formatia oaspete. Chiar si asa speranta din tabara brailencelor nu a disparut, iar sustinerea publicului, care a simtit momentul greu al echipei, le-a impins de la spate pe elevele lui Buceschi. Din acest moment a iesit la rampa “tancul” Bianca Tiron care a bombardat poarta oaspetilor cu aruncari de la noua metri. Sustinuta si de Perianu, care si-a intrat mai greu in mana, dupa mai multe ratari in prima partea a jocului, brailencele au pus stapanire pe joc. Elevele lui Tadici nu au mai reusit sa marcheze decat o data la ultima faza a jocului, dintr-o lovitura de la 7 metri, pe cand brailencele au inscris de noua ori. Rezultatul final a fost HC Dunarea Braila – HC Zalau 25-20 (11-11).

HC Dunarea Braila: Bianca Tiron – 9 goluri, Gabriela Perianu -8 (2 de la 7 m), Aneta Udristioiu -2, Ana Maria Tanasie -2, Timea Tatar -2, Gabriella Szucs -1 si Andreea Lipara -1. In poarta Elena Voicu a avut 15 interventii reusite, dintre care doua la aruncari de la 7 m. Au mai jucat: Madalina Zamfirescu si Natasa Krnic.

HC Zalau: Bloj -7 goluri, Rob -6 (4 de la 7 m), Dragut -2, Trif -2, Crap -1, Klimek -1 (1 de la 7 m) si Panici -1.

In urma acestui succes, echipa pregatita de Costica Buceschi si Cristian Preda ramane lidera in Liga Nationala si dupa etapa a VI-a, indiferent de rezultatele din celelalte partide ale etapei. Joi, HC Dunarea Braila va pleca in Belarus, unde va juca sambata de la ora 17.00 cu Gomel, in turul II al Cupei EHF.

Comentarii

comentariu

About the Author

-