Published On: lun, Oct 10th, 2016

GALERIE FOTO: Prinde oferta ANAF! Bolizi de lux cu peste 500 de cai de la 11.000 de euro

ANAF-ul incepe sa scoata la vanzare bunurile de lux confiscate de instante. Pe lista se afla un Lamborghini, doua Maserati, un Jaguar si mai multe alte limuzine nemtesti. ANAF-ul are 20 de magazine in toata tara, care sunt pline cu marfa confiscata de la bogatii executati. Pentru ca lumea nu stie de magazinele fizice, de la anul ANAF vrea sa vanda online lucrurile confiscate. Pentru bunurile cu valoare mare, ANAF organizeaza licitatii. Preturile stabilite nu sunt insa la nivelul supermasinilor confiscate pentru ca multi romani nu stiu mecanismul si nici macar ca exista aceste masini la vanzare.

In plus, la sfarsitul acestei luni, vor fi scoase la licitatie peste 30 de apartamente din zona de nord a Capitalei, una dintre cele mai scumpe din Romania.

Intr-un depozit din capitala, stau sub sigiliu masini pe care de obicei le vedem in parcarile hotelurilor si restaurantelor de lux. Audi Q7, BMW X5 si Seria 5, Mercedes S Class, Jaguar, Maserati si chiar un Lamborghini. Acesti bolizi au fost confiscati de la inculpatii condamnati definitiv de instante pentru recuperarea prejudiciilor. Respectivul Lamborghini Gallardo i-a apartinut lui Hary Mironescu, un om de afaceri condamnat pentru evaziune fiscala si trafic de ovule in dosarul Sabyc. Cele doua Maserati Quattroporte au fost confiscate intr-un dosar de frauda in asigurari si sunt evaluate la 14 , respectiv 16 mii de euro. In plus un Jaguar XKR avariat are pretul de pornire de 11 de euro. Autoturismul a fost avariat de fostul proprietar care s-a infuriat cand politia a venit sa-i confiste masina si a infipt de mai multe ori un topor in caroserie.

Ioan Traian Cuc, biroul de presa DGRFB: "Autoturismul a fost confiscat prin sentinta judecatoreasca definitiva in anul 2014. Proprietarul a refuzat sa-l predea. ANAF l-a identifcat in 2016, l-a luat din fata casei si urmeaza a fi evaluat si valorificat."

Odata ajunse in curtea ANAF, toate aceste masini au doua posibile destinatii. Fie sunt redistribuite catre alte institutii ale statului; ajung pe la ministere, consilii judetene sau primarii, daca aceste institutii fac dovada faptului ca au intr-adevar nevoie de ele, sau sunt scoase la licitatie si castiga cel care ofera pretul cel mai mare.

 

Comentarii

comentariu

About the Author