Published On: vin, Oct 14th, 2016

GALERIE FOTO: Lectie despre Cybersecurity cu Politia Braila, in scolile din municipiu

Politia Romana deruleaza, in cursul acestei luni, o serie de activitati preventive destinate protectiei minorilor fata de criminalitatea informatica, in cadrul evenimentului „Luna Cybersecurity”.

La nivelul municipiului Braila, seria activitatilor de informare a elevilor in domeniul criminalitatii informatice a debutat printr-o intalnire cu elevii Colegiului Economic „Ion Ghica”. Intre aceasta institutie de invatamant si Inspectoratul de Politie Judetean Braila exista si un parteneriat, in cadrul proiectului educational „Extemporal la dirigentie”, ce se deruleaza in perioada 2015-2020. 

Demersul politistilor braileni a avut drept scop informarea copiilor si adolescentilor cu privire la riscurile la care se expun in cazul utilizarii internetului fara luarea unor minime masuri de protectie a datelor personale.

De asemenea, elevii au fost informati si cu privire la posibilitatea savarsirii de infractiuni informatice si la sanctiunile aplicabile in astfel de situatii.

Politistii le-au prezentat elevilor capcanele pe care le poate ascunde internetul, infractiunile care pot fi savarsite prin intermediul acestuia si le-au oferit sfaturi pentru a putea naviga in siguranta pe internet.

In acest sens, li s-a adus la cunostinta importanta utilizarii programelor antivirus complete si actualizate, inclusiv pe dispozitive precum smartphone sau tableta, si pastrarea confidentialitatii datelor personale pe retelele de socializare.  Nu in ultimul rand, adolescentilor le-au fost prezentate si modalitatile in care pot semnala autoritatilor eventualele situatii de abuz la care au fost supusi pe internet.

Politistii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Braila, le-au oferit elevilor informatii referitoare la infractiunile din sfera crimei organizate, care pot fi savarsite cu ajutorul internetului, cu accent pe cele care au o incidenta deosebita in randul tinerilor, respectiv pornografie infantila, trafic de persoane si cele din sfera comertului electronic, precum si recomandari pentru prevenirea implicarii, in calitate de autori sau victime, in astfel de infractiuni.

In sprijinul informatiilor au fost aduse si materiale video tematice, iar la final participantii au primit materiale informativ-preventive privind siguranta pe internet.

Comentarii

comentariu

About the Author