Published On: joi, Oct 20th, 2016

GALERIE FOTO: Investitie de 3,6 milioane lei pentru “Bunicii si nepotii” Brailei / Centrul Comunitar “Bunici si nepoti” si-a deschis portile

Astazi, primarul Marian Dragomir si-a tinut conferinta de presa la Centrul Comunitar “Bunici si nepoti”, situat pe strada Anghel Saligny, numarul 17. Practic aceasta conferinta a avut ca scop inaugurarea oficiala a acestui centru. Proiectul a fost finantat prin Progamul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 1: “Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor-poli urbani de crestere”, Domeniul major de interventie 1.1: “Planuri integrate de dezvoltare urbana”, sub domeniul: “Poli de dezvoltare urbana”.

Obiectivul general al acestui proiect consta in cresterea calitatii vietei, prin reabilitarea infrastructurii serviciilor sociale pentru persoanele defavorizate, inclusiv a persoanelor de etnie rroma din centrul istoric al Municipiului Braila. Valoarea totala a proiectului se ridica la aproximativ 3,6 milioane de lei, din care 2,7 milioane de au fost folosite pentru reabilitarea cladirii, iar restul sumei pentru dotare. Cladirea are doua etaje si 17 sali dotate integral cu mobilier. Pentru a-i face fericiti pe cei mici cladirea a fost amenajata cu atelier de desen, loc de joaca, laborator informatic, sala de dans si cu mai multe instrumente muzicale. In plus exista si mai multe sali in care se pot desfasura activitati scolare, dar si un cabinet medical.

Numele “Bunici si nepoti” a fost ales pentru ca initiatorii programului isi doresc o imbinare intre experienta oamenilor de varsta a treia si energia copiilor. In plus, aceasta institutie este una in care nu se plateste o astfel de activitate, iar implicarea bunicilor este binevenita. Persoanele interesate de un astfel de voluntariat trebuie sa vina cu o idee prin care sa-i ajute pe cei mici, iar daca propunerea este benefica, persoanele respective vor fi lasate sa o puna in practica.

La acest proiect sunt doua lucruri care trebuie subliniate: in primul rand transformarea unei cladiri care nu arata bine, care se afla intr-o stare avansata de degradare, in acest centru frumos si modern, iar in al doilea rand oferirea posibilitatii unor copii pentru a-si diversifica activitatile pentru a putea sa evolueze, insa cel mai important lucru din punctul meu de vedere este ca cei care vor veni aici sa invete sa se perfectioneze, sa pastreze conditiile pe care le gasesc. De foarte multe ori ne aflam in situatia in care inauguram cladiri frumoase, lucrari in municipiu, avem diverse viziuni si trebuie sa intelegem cu totii ca lucrurile acestea sunt facute din bani publici, din banii nostri, ai tuturor. Sunt oameni care s-au ingrijit ca ele sa arate asa, iar cei care vin sa desfasoare activitati trebuie sa aprecieze aceste lucruri la valoarea lor adevarata si sa le pastreze pentru a nu avea costuri suplimentare cu reparatiile ulterioare”, a declarat Marian Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author