Published On: mie, Oct 26th, 2016

GALERIE FOTO: Incident cu tenta rasista in Braila / Doua TIR-uri au fost devastate de un barbat beat: “Coboara, ungure, sa te omor!

In noapte de luni spre marti, un localnic din comuna Maxineni, aflat in stare avansata de ebrietate a doua autocamioane ale unei firme din judetul Covasna. Mai mult acesta l-a si amenintat pe unul dintre sofer, maghiar la origine, cu un ciocan: “Coboara, ungure, sa te omor!”

Doua autocamioane ale firmei Horváth & Váncsa Trans din judetul Covasna au fost devastate in noaptea de luni spre marti in comuna Maxineni din judetul Braila de catre un localnic… suparat pe etnia maghiara, informeaza weradio.ro.

Potrivit, unuia dintre soferi, Ion Eghet, cele doua autocamioane plecasera din Braila incarcate cu sfecla de zahar, urmand sa ajunga marti la Fabrica de Zahar din Roman, judetul Neamt. Cei doi soferi au oprit luni seara in comuna Maxineni, la fratele lui Ion Eghet, pentru a se odihni si-a lua masa. In miezul noptii, in jurul orei 1:20, Ion Eghet a fost apelat telefonic de colegul sau care cerea ajutor deoarece camionul in care se afla era atacat de un localnic cu un ciocan.

Rudele lui Ion Eghet, cunoscandu-l pe agresor, au incercat sa poarte un dialog cu el si au reusit in cele din urma sa-l calmeze.

Intre timp, Eghet a observat ca si camionul sau fusese vandalizat, se pare de catre acelasi agresor, pagubele la camionul sau fiind mult mai mari decat la al colegului. Astfel, prejudiciul a fost distrugerea bateriilor, spargerea tuturor oglinzilor exterioare, a farurilor si stopurilor, dar si a geamurilor laterale, in timp ce la camionul lui Dombora atacatorul reusise doar sa sparga capacul de la baterii si sa umble la busonul rezervorului de motorina.

Incidentul a fost sesizat la Politie, prin 112, in cauza fiind deschis dosar penal pentru distrugere. Deoarece pagubele la camionul lui Ion Eghet nu i-au permis deplasarea spre destinatie, acesta este nevoit sa ramana in comuna Maxineni pana miercuri cand se spera repararea pagubelor.

Reprezentantii firmei Horváth & Váncsa Trans au declarat pentru weradio.ro ca din cauza acestui incident camionul in cauza nu poate onora comanda, cauzand astfel penalizari din partea clientului. De asemenea, patronii firmei au tinut sa precizeze ca 85% dintre soferii societatii covasnene sunt etnici romani.

Sursa Foto: weradio.ro

Comentarii

comentariu

About the Author