Published On: vin, Oct 28th, 2016

GALERIE FOTO: Cruzime fara limite / Un maidanez a fost taiat cu sabia si lasat sa agonizeze in strada pentru trei zile

Un caine al strazii a fost mutilat si lasat sa agonizeze pentru trei zile in cartierul Vidin. Medicii veterinari spun, ca cel mai probabil, patrupedul a fost taiat cu o sabie, fiindu-i pur si simplu taiata coloana vertebrala. Chiar daca cainele a fost taiat in urma cu trei zile, pe o strada populata,  o asociatie pentru protectia animalelor a fost anuntata abia astazi.ONG-ul derula in oras o campanie de sterilizare gratuita a cainilor comunitari si a intervenit prompt pentru preluarea catelusei. Aceasta a fost dusa intai la punctul de lucru al ONG-ului, unde a primit primele ingrijiri medicale, urmand ca in cursul zilei de vineri sa fie dusa la Bucuresti, la clinica ONG-ului, pentru a fi supusa unei interventii chirurgicale.

Doctorul care a ingrijit animalul a spus ca taietura a fost efectuata cel mai probabil cu o sabie, in mod intentionat si cu precizie, si exclude varianta ca patrupedul sa fi fost lovit cu un topor sau cu o sapa, intr-o eventuala incercare de autoaparare a celui care a lovit cainele. Taietura este atat de adanca, incat i-a sectionat animalului coloana, ajungand pana la rinichi. Daca va supravietui infectiei, patrupedul va ramane paralizat, avand nevoie de un scaun special cu rotile.

In cauza, Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Braila s-a sesizat si a demarat o ancheta pentru a incerca sa dea de urma celui sau celor care au mutilat cainele. Mai mult, Politia Braila a demarat propria ancheta, iar vinovatii risca chiar inchisoare pana la un an.

Comentarii

comentariu

About the Author