Published On: vin, Oct 14th, 2016

FOTO: Intrebari de rasul curcilor la concursul pentru directori / Senatorul PSD, Ion Rotaru: “E o chestiune tehnocrata”

Astazi, in cadrul unei conferinte de presa social democratii au discutat despe intrebarile care s-au dat la concursul pentru ocuparea postului de director in scoli. Intrebarile au creat multe controverse la nivelul intregii tari, pentru ca astfel de intrebari sunt demne pentru a testa elevii din clasele primare. Senatorul Ion Rotaru sustine ca aceste intrebari reprezinta o eroare de rationament si ca este o chestiune tehnocrata. Mai mult, acesta a adaugat ca este condamnabil faptul ca au fost persoane care au picat si acest test. La randul sau, primarul Dragomir i-a felicitat pe cei care au trecut testul si a spus ca nu e vina directorilor pentru acest set de intrebari, dar crede ca aceasta abordare este una “copilareasca”.

Printre intrebari se numara:

intrebari_directori_infobraila

E o eroare de rationament sa pui astfel de intrebari la un astfel de concurs. Eu cred ca este incalificabil sa pui astfel de intrebari la un asemenea nivel. Dar daca asa a fost gandit de ministerul care a organizat, repet inca o data, in pripa acest concurs si care pana la urma perturbeaza cumva procesul de invatamant. Nu putem decat sa constatam ca lucrurile nu sunt in regula, daca si intrebarile sunt de o naivitate si de un nivel de gradinita sau de eventual clasa I, e dicutabil, dar incalificabil. E condamnabil ca unele persoane nu au putut trece nici macar acest test.

Este o chestiune tehnocrata, fara gluma si fara a fi sarcastic”, a spus Ion Rotaru.

Vreau sa ii felicit pe directorii care au luat, dar este trist ca au fost pusi intr-o ipostaza, sa raspunda la jocuri copilaresti. Actul de management intr-o scoala presupune ca acestia sa-si asume proiecte de conducere a scolii. Cred ca a fost o abordare copilareasca. Nu este vina directorilor, ei sunt oameni care s-au dus cu inima deschisa sa concureze si au intalnit astfel de subuiecte”, a declarat si Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author