Published On: mar, Oct 25th, 2016

Florin Eugen Cirligea, unul dintre antreprenorii de succes ai Brailei / “As putea locui in orice loc de pe lumea asta, dar viata mea este aici, in Braila!”

Liberalul Florin Eugen Cirligea s-a nascut in octombrie 26 anul 1963 si a absolvit Liceul „Gh. Munteanu-Murgoci” Braila. A a absolvit apoi Universitatea Politehnica Bucuresti, specializarea U.T.M. Este inginer diplomat. Este tata si are doi copii. In anul 1988, la varsta de 25 de ani, a primit dubla repartitie, la absolvirea facultatii, la I.U.G.T.C Braila si I.U.G. Progresul Braila, ca tanar inginer specialist.

In 1990 a infiintat una dintre primele Asociatii private cu scop lucrativ din Braila, iar in anul 1991 a trecut definitiv in sectorul privat si a infiintat una dintre primele societati cu raspundere limitata (SRL) din Braila. Mai mult, in 1994 a pus bazele SC COMISION TRADE SRL Braila, societate ce avea sa devina una dintre cele mai importante din Braila si din tara. Aici isi desfasoara activitatea si in prezent, ca unic asociat, societate comerciala cu peste 280 salariati, multiplu medaliata pe plan local si pe plan national.

Cu toate ca este unul dintre cei mai bogati romani, si cu siguranta unul dintre cei mai bogati braileni, Florin Cirligea este o persoana modesta, care se bucura de micile bucurii ale vietii. In putinul timp care-i ramane dupa munca la firma sa, Cirligea are ca hobby-uri cititul, muzica, filmele. Printre filmele sale preferate se numara doua drame emotionante, “Hachiko, a dog story” si “The Pursuit of Happyness”.

Afacerea de succes Comision Trade SRL Braila

Societatea COMISION TRADE SRL BRAILA si-a inceput activitatea in anul 1994, avand ca obiect principal de activitate comertul en-gros si en-detail cu carburanti pentru autovehicule. De-a lungul timpului, principala activitate s-a pastrat si a crescut de peste 100 de ori.

In judetul Braila societatea COMISION TRADE este recunoscuta ca fiind lider in comercializarea carburantilor, situandu-se pe primul loc in TOP-urile Camerei de Comert in ultimii 7 ani consecutivi.

Mai mult, Comision Trade SRL se afla in “Top 100 cele mai mari companii controlate de antreprenori romani”, realizat de Ziarul Financiar. Potrivit ultimelor date statistice, Comision Trade a inregistrat, anual, in ultimii patru ani o cifra de afaceri de peste 100 de milioane euro, recordul inregistrandu-se in anul 2014, cand cifra a fost de 126 milioane de euro. In ciuda faptului ca in 2015 cifra de afaceri a fost mai mica, comparativ cu anul anterior, profitul net a fost mai mare, chiar dublu. Daca in 2014 profitul a fost de aproximativ 560.000 euro, in 2015 profitul a atins aproximativ 1.050.000 euro. Totusi, in ciuda fluctuatiei cifrei de afaceri si a profitului, afacerea lui Florin Cirligea s-a mentinut in crestere in ultimii patru ani, el angajand din ce in ce mai multi oameni. Daca in 2012, la Comision Trade lucrau 214 angajati, in 2015 numarul angajatilor a ajuns la 263, iar potrivit lui Florin Cirligea, in 2016 numarul angajatilor insumeaza circa 280 salariati.

comision_trade_infobraila

Chiar daca Florin Cirligea este unul dintre antreprenorii de succes ai Brailei, si si-ar putea avea sediul central in orice loc din Romania, a ales Braila pentru ca este orasul sau natal si “aici este viata lui”.

Am deschis aceasta firma in 1994, dar in afaceri am intrat inca din 1990. Am ales sa-mi deschid acest business aici pentru ca aici m-am nascut . As putea locui in orice loc de pe lumea asta, dar viata mea este aici. In Braila vreau sa performez. Anunt orice brailean cu potential de performanta intr-un domeniu ca va gasi in mine un sprijin serios si devotat.  Sunt un om care crede in luciditate, competenta, eficienta si pragmatism. Cred si in capacitatea Brailei de a renaste din propria-i cenusa si de a deveni un oras exemplar“, a spus Florin Eugen Cirligea.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author