Published On: vin, Oct 28th, 2016

Florin Cirligea despre separatoarele de sens din Varsatura: “Sunt necesare, dar nu se poate ca pe o distanta de 6 km sa nu ai unde sa intorci, este incredibil”

Astazi, in cadrul sedintei ordinare a Consiliului Judetean, s-a readus in discutie problema separatoarelor de sens din Varsatura. Liberalul Florin Cirligea a cerut ca sensurile giratorii promise sa fie construite cat mai repede in aceasta zona, pentru a evita o tragedie. Consilierul judetean sustine ca este inadmisibil ca pe o distanta de 6 km sa nu existe posibilitatea sa intorci. Mai mult, acesta a cerut si ca la trecerile de pietoni sa fie montati stalpi pentru a-i impiedica pe soferi sa intoarca pe trecere, deoarece o astfel de manevra este periculoasa atat pentru soferul care o executa, cat si pentru cel care circula regulamentar.

Cererile consilierului sunt indreptatite, intrucat de la montarea acestor separatoare au avut loc trei accidente rutiere cu raniti, printre care si copii, in aceasta zona.

Separatoarele de sens, incepand de la Carrefour pana la intervectia “Trei Movile”, creaza un disconfort extraordinar de mare. Va dati seama cei care vor stationa in Statiunea Lacu Sarat trebuie sa ocoleasca pe partea cealalta pe la Stejarul. Aceeasi problema o au si locuitorii din Varsatura, care nu sunt putini. Nu stiu cine si cum s-au aprobat acele separatoare, puse nu tocmai cu cap. Ele sunt necesare, dar nu asa. Nu se poate ca pe o distanta de 6 km sa nu ai unde sa intorci, este incredibil. Si mai e o problema, la trecerea de pietoni nu au pus niste stalpi care sa impiedice masinile sa treaca pe acolo, iar din acest motiv soferii sunt tentati sa nu mai ocoleasca si sa intoarca prin trecere. Acest lucru reprezinta un pericol extrem de mare, pentru ca soferii care fac o astfel de manevra au o vizibilitate redusa. Acel separator nu este tocmai potrivit, in conditiile actuale”, a spus Florin Cirligea.

Mai mult liberalul l-a intrebat pe presedintele Consiliului Judetean, Francisk Chiriac, “daca ar fi fost un locuitor din Varsatura ar fi aprobat un astfel de proiect?

Chiriac nu a dorit sa ofere un raspund dintr-o astfel de pozitie si a raspuns din calitatea sa de presedinte CJ, sustinand ca isi doreste si spera ca pana la finele anului cele doua sensuri giratorii sa fie construite. In plus, acesta a adaugat ca trecerile de pietoni vor fi semnalizate pentru a-i face pe soferi in incetineasca.

Eu am facut mai multe comentarii pe tema acestui subiect. Din punctul meu de vedere separatoarele de sens sunt benefice, dar nu au fost gandite asa cum trebuie. Am participat la o intalnire cu reprezentati ai CNADNR si ai Primariei Chiscani sa cerem mai multe lamuriri. Punctul meu de vedere a fost in felul urmator: <<In primul rand, de ce nu am fost instiintati ca acolo se face o lucrare. Il al doilea rand, nu au avut o autorizatie de constructie, iar in ultimul rand, de ce nu au fost incadrate cele doua sensuri giratorii, benefice cel de la Statiunea Lacu Sarat si cel de la intersectia “Trei Movile”>>. Trecerile de pietoni trebuie semnalizate foarte bine. Sper ca pana la sfarsitul anului cele doua sensuri giratorii fie efectiv acolo“, a declarat Francisk Chiriac.

Comentarii

comentariu

About the Author