Published On: lun, Oct 3rd, 2016

Elevii nu vor merge la cursuri miercuri, 5 octombrie, pentru a celebra Ziua Internationala a Educatiei

Chiar daca nu vor face ore, elevii vor participa la diferite activitati organizate de fiecare scoala in parte.

ZIUA EDUCATIEI. Ziua Internationala a Educatiei a fost stabilita de UNESCO pentru 5 octombrie. Astfel, miercuri cursurile conform programului obisnuit vor fi suspendate. In fiecare judet, sindicatele din educatie si inspectoratele scolare vor stabili modul in care va fi marcata aceasta sarbatoare in unitatile de invatamant.

ZIUA EDUCATIEI. Potrivit structurii acestui an scolar, "unitatile de invatamant si inspectoratele scolare judetene vor marca prin manifestari specifice, conform planificarilor existente la nivelul fiecarei scoli, zilele de 5 octombrie (Ziua internationala a educatiei), 5 iunie (Ziua invatatorului) si 1 iunie (Ziua copilului)".

Cum a aparut ZIUA EDUCATIEI

In 1994, UNESCO a inaugurat prima ZI MONDIALA A EDUCATORILOR, pentru a comemora semnarea, in 1966, a recomandarii facute de UNESCO si Organizatia Internationala a Muncii privind conditiile de munca ale personalului didactic.

Aceasta zi se sarbatoreste in data de 5 octombrie in peste 200 de tari, denumirea ei fiind World Teachers' Day in engleza sau Journée Mondiale des Enseignants in franceza. In mai multe tari, Zilele profesorilor sunt destinate a fi zile speciale de apreciere a cadrelor didactice. Unele dintre ele sunt sarbatorite la sfarsitul saptamanii, in timp ce altele sunt celebrate in timpul zilelor lucratoare.

Sursa: dcnews.ro

Comentarii

comentariu

About the Author