Published On: mie, oct. 5th, 2016

Elevii Colegiului National “Nicolae Balcescu” au avut un real succes pe scena Teatrului “Maria Filotti” cu piesa “In cautarea unui nou acasa”

Elevii Colegiului National “Nicolae Balcescu” au pus in scena piesa “In cautarea unui nou acasa” pentru etapa finala a proiectului initiat in cadrul concursului Euroscola a Parlamentului European, ce are ca tema “Criza refugiatilor intr-o Europa a valorilor”. Elevii au ales sa promoveze Braila ca un mozaic multietnic, oras in care s-au integrat de-a lungul timpului, etnii dintre cele mai diferite. Pentru redactarea scenariului piesei, elevii au discutat cu mai multe persoane in varsta, ai caror parinti sau bunici au trait cruda realitate al refugiului sau al deportarii. Dupa ce au ascultat povestile mai multor persoane elevii au ales ideile cele mai interesante si au compus piesa avand la baza ideile selectate, dar cu o actiune amplasata in perioada contemporana. In acest fel, elevii au dorit sa promoveze atat drama refugiatilor din Orientul Mijlociu, victime ale razboiului, dar sa dea si un exemplu de integrare si toleranta in Europa, exemplu constituit de Braila.

Piesa de teatru a durat zece minute si a fost urmata de un spectacol intitulat “Multietnicitatea braileana”, sustinut de comunitatile elena si a rusilor lipoveni.

Comentarii

comentariu

About the Author