Published On: mar, Oct 25th, 2016

Dragomir, primarul Brailei impotriva casatoriilor de acelasi sex

Primarul Brailei, Dragomir Marian a raspuns favorabil petitiei de modificare a Constitutiei Romaniei, conform careia in Romania nu sunt permise casatoriile de acelasi sex. Argumentul lui de baza a fost faptul ca provine dintr-o familie formata dintr-o femeie si un barbat, si ca isi doreste si ca, copiii lui sa aiba parte de acelasi tip de familie.

De asemenea, colegul sau de partid, Ion Rotaru e de aceasi parere, adaugand faptul ca unele cupluri ar dori sa adopte copii, ceea ce ar aduce dupa sine alt tip de relatii “care nu sunt normale”,  categorisind astfel statele care au aprobat deja acest lucru, ca facand un regres.

Potrivit stirileprotv.ro, romanii au semnat pana in prezent 2,2 milioane de semnaturi impotriva casatoriilor intre homosexuali in Romania. In fruntea oraselor din Romania, este Timis, pe al doilea loc situandu-se Dambovita si Iasi. Pentru a putea cere modificarea Constitutiei, initiatorii – Coalitia pentru Familie – aveau nevoie de 500.000 de semnaturi din cel putin 20 de judete si au strans de patru ori mai mult. Dupa ce semnaturile vor fi verificate de primarii, initiatorii le vor depune la parlament. Este apoi nevoie de un referendum, care va fi organizat doar daca aceasta initiativa cetateneasca va fi votata de doua treimi din parlamentari.

Aceasta initiativa vine in contextul in care in intreaga lume, inclusiv in Europa, tot mai multe tari recunosc oficial casatoriile intre persoane de acelasi sex. Pe continentul nostru in prezent 12 tari accepta prin lege aceste relatii, iar Irlanda le recunoaste chiar prin Constitutie. Chiar si Grecia, o tara cu o istorie si o cultura profund ortodoxe a recunoscut in decembrie parteneriatul civil dintre persoane de acelasi sex.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-