Published On: vin, Oct 7th, 2016

Dragomir prezinta culisele licitatiei publice pentru asfaltare: “Pentru cei care cred ca primarul nu ar vrea sa asfalteze cand de fapt procedurile legale trebuie sa fie respectate”

culisele_licitatie_pt_asfaltare_infobailaProblema asfaltarii si plombarii strazilor din oras, unele dintre ele aratand ca dupa razboi, este tot mai discuta. Daca, ieri, in cadrul unei conferinte de presa Marian Dragomir a spus ca demararea campaniei de asfaltare si plombare stagneaza din cauza unei firme galatene. Aceasta societate, SC Lemacons SRL, a contestat procedura la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor, dar institutia a respins cererea ca nefondata. Ulterior edilul sef a postat pe contul sau de Facebook o fotografie cu documentul in care Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor respinge contestatia inaintata de respectiva societate.

Totusi, acest “razboi” birocratic nu face decat sa-i afecteze pe braileni, iar cel mai optimist scenariu pentru demararea lucrarilor de asfaltare si plombare este mijlocul lunii noiembrie. In plus, potrivit primarului, daca lucrarile vor incepe, acestea se vor face doar daca vreme va fi una blanda, cu temperaturi mai mari de 5 grade Celsius si fara ploi.

Din culisele licitatiei publice pentru asfaltare:

Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a respins ca nefondata, cererea de suspendare a licitatiei depusa de o societate comerciala. Putem spune ca am castigat o lupta, dar "procedura" este in desfasurare …

In 20 de zile CNSC se pronunta pe fondul contestatiei, In termen de 10 zile pot ataca decizia CNSC la Curtea de Apel Galati. Aceasta se pronunta in 45 de zile

Proceduri, pentru cei care cred ca este simplu sau isi imagineaza ca primarul nu ar vrea sa asfalteze cand de fapt procedurile legale trebuie sa fie respectate”, a scris Marian Dragomir.

Transparenta de care a dat dovada primarul de la inceperea mandatului i-a adus multe cuvinte de lauda din partea brailenilor, acelasi lucru intamplandu-se si acum printre comentarii se numara: “Felicitari pentru consecventa comunicare cu brailenii! Iata dovada, iata omul!”, “Este foarte adevarat ca trebuie respectata legislatia , dar nu trebuia oare sa incepem mult mai devreme cu aceste licitatii ca sa avem timp pentru ,,joaca,, unora ? Acum nu ne ramane decat sa asfaltam in ianuarie sau pe motiv de ,,iarna,, la primavara . Primaria are atatea servicii , daca ar infiinta si unul special pentru intretinerea drumurilor care ar fi problema ?”, “Din pacate,dupa asa o perioada ,se va instala si iarna.Oricum, apreciem transparenta si comunicarea dumneavoastra cu cetatenii, informarea lor, care va elimina alte scenarii”, etc.

In plus, mai multi braileni nu inteleg de ce trebuie sa depindem de o societate galateana pentru asfaltarea strazilor. Licitia se face in SEAP (Serviciul Electronic de Achizitii Publice”), adica este o licitatie deschisa oricarei societati interesate, ingradirea dreptului de participare unor societati fiind inegala.

Comentarii

comentariu

About the Author