Published On: joi, Oct 6th, 2016

CJ Braila are poprire pe conturi, din cauza unei datorii pe care o are catre o societate din Galati

In cea mai recenta sedinta a Consiliului Judetean Braila, presedintele Francisk Chiriac a prezentat alesilor o informare referitoare la o datorie de peste 3,6 milioane lei pe care Consiliul Judetean Braila o are catre o societate din Galati. Aceasta suma reprezinta o despagubire pe care CJ Braila trebuie s-o plateasca societatii SC Galacamos SRL Galati intr-un litigiu vizand o suprafata 186,6 ha de teren din comuna Vadeni.

CJ Braila a ajuns sa fie executat silit pentru despagubiri in valoare de 3.613.426 lei, plus cheltuieli de judecata in valoare de 110.460 lei, in urma unei decizii a Tribunalului Braila in dosarul 6175/113/2011, ramasa definitiva prin respingerea apelului la Curtea de Apel Galati si a recursului la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Litigiul a inceput dupa ce CJ Braila a concesionat 165 ha de teren agricol de pe raza comunei Vadeni, teren primit de la Agentia Domeniului Statului. In documente acest teren figura ca fiind liber de sarcini, dar in realitate pe terenul respectiv se aflau bunuri din categoria „imbunatatiri funciare”, proprietate a SC Galacamor SRL Galati.

Potrivit presedintelui CJ Braila, suma datorata trebuie achitata pana la 8 noiembrie, iar pentru a recupera prejudiciul atentia sa se va indrepta spre cei care se fac vinovati de aceasta situatie. Mai mult, acesta a mai adaugat ca a semnat a fost semnat un prices verbal de conciliere intre CJ Braila si SC Galacamor SRL Galati, prin care firma galateana renunta la plata unei parti a cheltuielilor de judecata in valoare de 40.000 lei, daca suma va fi achitata pana pe 8 noiembrie.

Comentarii

comentariu

About the Author