Published On: vin, Oct 14th, 2016

Chiriac isi doreste rezolvarea problemei cu cladirea Spitalului TBC: “Ne dorim sa intram in legalitate, deoarece oamenii aceia nu ar trebui sa sufere”

Presedintele CJ Braila Francisk Chiriac incearca sa ajunga un numitor comun ce reprezentantii Congregatiei Jesu in ceea ce priveste Spitalul TBC. Acesta a spus in ultima conferinta de presa ca CJ este dispus sa plateasca pentru cladire suma de maxim 880.000 de euro, pentru ca la atat a fost cotat, dupa expertiza facuta. Congregatia considera ca aceasta suma nu este corecta si vor sa obtina 950.000 euro. Principalul motiv pentru care sustine ca pretul stabilit de expert nu este unul corect, este faptul ca cel care a facut expertiza este un brailean. Totusi, Chiriac a spus ca alegerea expertului s-a facut transparent cu un anunt in SEAP si a castigat procedura cu pretul cel mai mic, pentru ca asa prevede legislatia din Romania.

Mai mult Chiriac a mai adaugat ca a pregatit si planul B in caz ca nu se va ajunge la o intelegere cu Congregatia Jesu. Spitalul se va reloca la o alta locatie, la marginea orasului.

Am fost impreuna cu o comisie formata din cam tot spectrul politic, si aici ma refer si la PNL si independenti la Congregatia Jesu. In momentul de fata o expertiza facuta ca si valoare pe Spitalul TBC este undeva la 880.000 de euro. Am mers acolo cu ea si am spus ca dorim sa o platim in doua transe, prima pana la sfarsitul anului, cealalta dupa aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pe 2017. In schimb, Congregatia, tinand cont ca ea se intruneste intruneste in Italia, la Roma, o data pe luna, nu are acordul asupra sumei. Ultima suma vehiculata a fost de 950.000 de euro. In momentul de fata noi nu mai putem pe lege sa platim mai mult de 880.000 euro. Sper ca pana la sfarsitul anului sa avem un raspuns foarte clar de la ei. Noi avem si planul B si anume de relocare a spitalului si vom vedea daca ei vor reusi sa vanda acea cladire. Ne dorim sa intram in legalitate, deoarece oamenii aceia nu ar trebui sa sufere. Varianta B este spre marginea orasului, avem o cladire pregatita pentru a reloca, dar eu sper ca au intelepciunea tinand cont ca este o congregatie catolica, sa ne gandim la binele oamenilor si sa fim deschisi pentru a ajunge la un pret corect.(…)

Chiar daca noi ne-am dori sa platim acea suma prin exces de zel, prin buna vointa nu mai putem in momentul de fata din doua aspecte. In primul rand, avem o expertiza facuta din bani publici unde spune ca acea cladire nu poate costa mai mult de 880.000 de euro, iar in al doilea rand daca am pune si am stabili ca acest pret de 950.000 euro este corect va veni curtea de conturi si spune: “Cine suntem noi, cand un expert a spus acest lucru, sa platim acei bani?” si stiti ca au mai fost anumite spete unde toti consilierii dadeam cu subsemnatul pe la tribunal. Singurul lucru care i-a nemultuit este faptul ca expertul este din Braila. Asta e motivul pentru care ei sustin ca acel pret de 880.000 euro nu este corect. Noi le-am explicat ca acel expert este acreditat si ca nu l-am ales noi, ci el a castigat printr-o procedura clara, publica, a fost pentru toata lumea cum s-a vazut pe site. Procedurile si legile din Romania spun ca castiga procedura cu pretul cel mai mic, asta e a castigat”, a declarat Francisk Chiriac.

Comentarii

comentariu

About the Author