Published On: mar, Oct 11th, 2016

Braila si alte 12 judete sub avertizare cod portocaliu de ploi puternice

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis doua astazi atentionari – respectiv cod galben si cod portocaliu de ploi – valabile de marti pana joi. Ultima vizeaza si judetul Braila.

In intervalul mentionat, temporar va ploua in majoritatea regiunilor. In special in sud-estul, estul si centrul tarii, precum si in zonele montane si submontane cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si pe arii restranse 40…50 l/mp. La munte, indeosebi in zona Carpatilor Orientali si Meridionali, treptat vor predomina ninsorile si se va depune strat nou de zapada.

Vantul va prezenta intensificari temporare in majoritatea regiunilor, cu viteze ce vor depasi la rafala 55…65 km/h cu precadere in regiunile estice si la munte si pentru intervale scurte de timp peste 75…80 km/h in zona litoralului, dar si pe crestele inalte de munte, unde va viscoli ninsoarea.

In judetele Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati, Braila, Buzau, Prahova, Constanta si Tulcea, precum si in zona de munte aferenta judetului Dambovita se vor cumula cantitati de apa ce vor depasi 50…60 l/mp si pe arii restranse 80…90 l/mp.

Comentarii

comentariu

About the Author