Published On: mie, Oct 12th, 2016

Braila, orasul in care turismul e pe cale de disparitie, ramane si fara agentii de turism

Autoritatea Nationala pentru Turism a inceput sa i-a la puricat activitatea agentiilor de turism. Peste 1.000 de agentii de turism au ramas fara licenta deoarece nu au putut face dovada politei de asigurare pentru clientii lor. Autoritatea Nationala pentru Turism a anuntat, marti seara, ca a publicat retragerea in vederea radierii din oficiu a licentelor de turism emise operatorilor economici care nu au prezentat polita valabila de asigurare privind asigurarea rambursarii cheltuielilor de repatriere si/sau a sumelor achitate de turisti pentru achizitionarea serviciilor/pachetelor de servicii turistice, in cazul insolvabilitatii sau a falimentului agentiei de turism, din urmatoarele considerente.

Conform legislatiei in vigoare, este interzisa desfasurarea de activitati turistice specifice agentiilor de turism de catre operatorii economici cu licenta de turism expirata sau fara detinerea politei valabile de asigurare.

Lista agentiilor de turism care nu au facut dovada detinerii politei valabile de asigurare au fost facute publice pe site-ul www.turism.gov.ro inca din luna martie. Ulterior, Directia Generala Control si Autorizare Turism din cadrul Autoritatii Nationale pentru Turism a notificat, pentru a doua oara, toti operatorii economici care nu au facut dovada politei de asigurare valabile, iar agentiilor care nu s-au conformat li s-a retras licenta. „Masura de retragere in vederea radierii din oficiu a licentelor de turism emise operatorilor economici in cauza asigura intarirea disciplinei privind comercializarea pachetelor de servicii turistice si totodata protectie persoanelor fizice si juridice contractante”, explica Anca Pavel Nedea, presedintele ANT.

In municipiul nostru aceasta actiune a condus la eliminarea de pe piata locala a 19 agentii, printre care si societati precum: “Rux-Rom”, “Eureal Tour”, “Aris Travel”, “Anmun Tour”, “CYP Trans”, „RBL Travel” etc. Au ramas in schimb pe piata locala 41 de agentii de turism cu licente valabile de la care brailenii isi pot cumpara vacantele mult visate.

Comentarii

comentariu

About the Author