Published On: joi, Oct 27th, 2016

Braila in continuare in vizorul DIICOT / Procurorii DIICOT au destructurat o retea de droguri care activa in Braila, Galati si Vrancea

Procurorii DIICOT au destructurat o retea de droguri care actiona la nivelul judetului Braila. Traficantii de droguri erau din Vrancea si Galati, iar in urma perchezitiile domiciliare la locuintele acestora s-au depistat cantinati importante de hasis si etnobotabice, ce urmau sa fie vandute consumatorilor. In urma perchezitiilor, 25 de persoane au fost conduse la audieri, iar 8 au fost retinute pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentate Tribunalului Vrancea, cu propunerea de arestare preventiva.

La datele de  24.10.2016 si 25.10.2016  procurori D.I.I.C.O.T- Biroul Teritorial Vrancea au dispus retinerea  pentru o perioada de 24 de ore a inculpatilor CIULIN TOMA NICUSOR, CIULIN ELISABETA, VOICU OCTAVIAN, SERANFIR ADRIAN CONSTANTIN, APOSTOL NECULAI, FERARU TUDOR-CRISTIAN, LESCAE IONUT- COSMIN si MANOLE LIVIU pentru savarsirea infractiunilor de constiuire a unui grup infractional organizat,  trafic de droguri de risc si efectuarea fara drept de operatiuni cu produse stiind ca acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

In cauza exista suspiciunea  rezonabila ca incepand cu anul 2015  inculpatul Ciulin Toma-Nicusor a efectuat fara drept de operatiuni cu substante susceptibile de a avea efect psihoactiv, pe care le-a procurat, transportat,  livrat,  pus in vanzare si  depozitat catre diferite persoane de pe raza judetului Vrancea, in aceeasi perioada desfasurand si activitati de trafic de droguri in sensul procurarii, detinerii si comercializarii de astfel de substante interzise atat pentru consum propriu cat si pentru vanzare.

In aceasta actvitate infractionala inculpatul Ciulin Toma-Nicusor a fost ajutat si de catre mama sa, inculpata Ciulin Elisabeta, care atunci cand fiul ei se afla internat intr-un spital de psihiatrie, dar nu numai, a vandut in locul acestuia substante etnobotanice catre diferiti consumatori cu suma de 15-20 lei pliculetul.

S-a retinut ca inculpatul Ciulin Toma-Nicusor s-a aprovizionat de la membrii unui grup infractional organizat constituit din inculpatii Seranfir Adrian-Constantin zis „Ciungu”, Apostol Neculai zis „Cobra” si Feraru Tudor-Cristian, precum si de la membrii unui alt grup infractional organizat (care nu avea legaturi cu primul) constituit din inculpatii Lescae Ionut-Cosmin, Manole Liviu si Neamtu Ionela-Oana care procurau, detineau, ambalau, transportau, distribuiau si vindeau produse etnobotanice catre mai multi consumatori de pe raza judetelor Galati, Vrancea si Braila.

Inculpatul Seranfir Adrian- Constantin, in calitate de lider al grupului infractional organizat a desfasurat  activitati de producere, ambalare, transport, detinere, comercializare de substante psihoactive, aceste activitati realizandu-se prin intermediul celorlalti doi inculpati Apostol Neculai si Feraru Tudor-Cristian, toti trei avand scopul de a comercializa substante etnobotanice cu sume cuprinse intre 10-15 lei gramul in scopul obtinerii de venituri.

Inculpatul Seranfir Adrian-Constantin a desfasurat activitatile infractionale in stare de arest la domiciliu, fiind trimis in judecata de catre Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism- Serviciul Teritorial Galati pentru savarsirea acelorasi gen de infractiuni.

In urma perchezitiilor au fost ridicate sumele de 5.000 de lei si 300 de euro, un kilogram de substante cu efect psihoactiv, 0,82 de grame de hasis, tigarete care contineau droguri, confectionate artizanal, un grinder si un mini-cantar electronic, telefoane mobile, laptopuri si tablete.

La data de 25.10.2016  Tribunalul Vrancea a dispus arestarea preventiva a inculpatilor Ciulin Toma Nicusor, Voicu Octavian, Seranfir Adrian Constantin, Apostol Neculai, Feraru Tudor-Cristian, Lescae Ionut- Cosmin si Manole Liviu pentru o perioada de 30 de zile iar fata de inculpata Ciulin Elisabeta masura preventiva a arestului la domiciliu.

Comentarii

comentariu

About the Author