Published On: mie, Oct 5th, 2016

Braiconf va produce camasi pentru ciclism, dupa parteneriatul incheiat cu producatorul de biciclete Pegas

Andrei Botescu, romanul care a readus brandul de biciclete “Pegas” in Romania a spus in cadrul conferintei "Branduri romanesti" ca fabrica de confectii textile “Braiconf” si producatorul de biciclete Pegas au pus bazele unui parteneriat in cadrul caruia va fi realizata si se va produce la Braila o linie de camasi pentru ciclism

Cei de la Braiconf au venit la noi si ne-au spus ca ei sunt pe un anumit segment de business, noi suntem pe un altul mai fresh, asa ca putem sa facem impreuna un proiect altfel. Impreuna am analizat piata, am studiat o camasa de ciclism pe care eu mi-am luat-o din Japonia si in doua luni a fost gata proiectul. Stiind ca exista atatea fabrici din Romania care fac lohn pentru branduri mari, este chiar pacat sa nu se conecteze cu alte afaceri romanesti”, a spus Botescu in cadrul conferintei ZF „Branduri romanesti”, fara a ofere mai multe detalii privind lansarea pe piata a noilor camasi realizate la Braila.

Pegas si Braiconf sunt doua dintre cele mai vechi branduri romanesti, fiind lansate pe piata acum cateva zeci de ani. Daca Pegas a avut o perioada in care a lipsit de pe piata pentru a fi readus la viata recent, Braiconf a avut o istorie continua. Totusi, pana recent compania si-a axat activitatea pe lohn, pentru ca in ultimii ani sa incerce sa parieze mai mult pe bra­dul propriu si pe o retea de magazine.

Brandul de biciclete Pegas a fost relansat pe piata in luna iunie 2012,  iar anul trecut a vandut circa 3.000 de unitati, ajungand la un business de un milion de euro, cu o marja de profit de 3%.

De cealalta parte, “Braiconf” a avut anul trecut afaceri de circa 7,2 milioane euro cu un profit net de circa 0,5 miloane euro, cu un efectiv de peste 850 de salariati. 

Comentarii

comentariu

About the Author