Published On: lun, Oct 31st, 2016

Braicar nu face fata noilor trasee preluate / Serviciul de Transport Public Local de Calatori isi doreste reintroducerea microbuzelor maxi-taxi pe traseele recent preluate

Braicar a preluat in ultima perioada mai multe trasee de la operatorii de maxi-taxi, cele mai recente trasee fiind 16 si 17. Chiar si cu noul lot de autobuze adus la mijlocul acestei luni, Braicar nu poate oferi un timp de asteptare al autobuzele, in limita decentei, fiind momente in care se asteapta aubozul in statie si cate 30 de minute. S-a ajuns in aceasta situatie dupa ce operatorii de maxi-taxi nu au dorit sa-si innoiasca parcul auto, asa cum era stipulat in contract, iar microbuzele mai vechi de 10 ani au fost scoase de pe trasee. Din aceast motiv Serviciul de Transport Public Local de Calatori si Administrare Portuara din subordinea autoritatii locale a lansat in SEAP o licitatie deschisa pentru delegarea gestinunii de transport public local a trasee secundare, intitulata: “Delegare a gestiunii serviciilor de transport public local”. Astfel, traseele traseele 16, 17, 34 si 35 pot revenite de la sfarsitul lunii noiembrie la operatorii de maxi taxi, iar 31 poate fi preluat de alta firma. In prezent, serviciul de transport pe 4 dintre traseele in cauza (pentru traseul 31 consilierii municipali au decis suspendarea executarii serviciului) este asigurat de catre compania publica SC „Braicar”.

Anuntul celor de la Serviciul de Transport Public prevede un contrat de delegare a gestiunii pe o perioada de aproape 17 luni, pana in martie 2018, iar pretul de pornire este de 1,5 lei/masina/cursa/zi, insemnand valoarea minima a redeventei cuvenita municipalitatii. Firmele interesate sunt obligate sa achite o garantie de participare de 2% din nivelul minim al redeventei aferente unui an. Caietul de sarcini si documentatie aferenta procedurii costa 150 de lei si pot achizitionate  de la serviciul de transport al Primariei.

Termenul limita de depunere a ofertelor la Registratura Serviciului de Transport Public de pe b-dul Al. I. Cuza, este data de 25 noiembrie, ora 10.00, iar deschiderea eventualelor oferte se va face in aceeasi zi, o ora mai tarziu.

Comentarii

comentariu

About the Author