Published On: vin, Oct 7th, 2016

Braconieri depistati de politistii de frontiera braileni

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Braila au depistat, pe timpul desfasurarii unor actiuni specifice de combatere a braconajului piscicol, trei barbati care pescuiau comercial fara a detine autorizatie in acest sens, folosind si unelte interzise de lege.

In data de 04 octombrie, in jurul orei 23.00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Braila, aflati in misiune cu o ambarcatiune din dotare pe fluviul Dunarea, i-au depistat, in zona kilometrului 183 al fluviului Dunarea, pe brailenii Marian I., in varsta de 44 ani si pe Radu C., in varsta de 35 ani, care pescuiau dintr-o barca din tabla, cu motor marca Johnson de 5 CP. Acestia foloseau doua plase din nylon, cu ajutorul carora capturasera cantitatea de 12,5 kilograme de peste, speciile avat si platica.

In aceeasi zi, la distanta de cateva minute mai tarziu, politisti de frontiera din cadrul aceluiasi sector l-au depistat pe braileanul Marian M., in varsta de 29 de ani, pe malul Dunarii, in zona kilometrului 201, care pescuise cu ajutorul a doua plase monofilament si o plasa din ata, capturand cantitatea de 9 kilograme de peste de diferite specii.

In ambele cazuri, intreaga cantitatea de peste, in valoare totala de 130 lei a fost predata unei unitati de profil spre valorificare. Barca si motorul, ambele in valoare de 1.400 de lei si plasele, cu o valoare de 900 lei au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor.

Politistii de frontiera braileni efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de pescuit comercial sau sportiv fara licenta sau autorizatie de pescuit si producerea, importul, detinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasa de tip monofilament.

Comentarii

comentariu

About the Author