Published On: lun, Oct 10th, 2016

AVERTIZARE METEO: Urmeaza trei zile de ploi, lapovita si ninsori

O avertizare meteo de vreme urata, ploi insemnate cantitativ, vijelii si precipitatii mixte intra in vigoare astazi si este valabila in toata tara, anunta ANM.

Potrivit anuntului ANM, incepand din aceasta noapte (ora 02.00) si pana joi, 13 octombrie (ora 10.00), in cea mai mare parte a tarii se vor semnala intensificari ale vantului, ploi insemnate si precipitatii mixte in zonele montane.

In intervalul mentionat aria ploilor se va extinde treptat si va cuprinde majoritatea regiunilor. Ploile vor fi mai insemnate cantitativ la inceput in jumatatea sudica a teritoriului, iar incepand din a doua parte a zilei de marti, 11 octombrie, mai ales in est, sud-est si la munte. Cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si local 40…50 l/mp, cu precadere in Moldova, nordul Munteniei si al Dobrogei, precum si in zonele montane.

Pe parcursul zilei de marti, la munte precipitatiile vor fi mixte, apoi vor predomina ninsorile, in special la altitudini mai mari si mai ales in nordul Carpatilor Orientali se va depune strat nou de zapada. Vantul va avea intensificari temporare, cu viteze de pana la 55…65 km/h, indeosebi in est si la munte, iar pe crestele montane inalte va depasi 70…80 km/h, viscolind ninsoarea.

Comentarii

comentariu

About the Author