Published On: mie, Oct 12th, 2016

Autoritatile din judet au inceput pregatirile in caz de inundatii / Judetul Galati este sub cod rosu de inundatii

Meteorologii de la Administratia Nationala de Meteorologie au anuntat ca mai multe judete din tara vor intra sub avertizare cod portocaliu portocaliu de vreme rea, valabil pana joi, printre care si Braila. S-au au anuntat precipitatii abundente, de pana la 60 litri pe metru patrat, putand ajunge izolat pana la 90 l/mp, si vant care ar putea atinge, la rafala, 65 km/h.

Dupa aceasta avertizare Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a intrunit ieri si le-a dat dat sarcina tuturor autoritatilor locale sa fie gata de interventie in caz de inundatii.  In principiu, comitetele pentru situatii de urgenta de la nivelul tuturor Unitatile Administrativ Teritoriale de pe raza judetului trebuie sa aiba pregatite mijloacele de interventie, astfel incat sa poata actiona imediat ce starea de fapt o va impune.

Mai mult, Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis, azi, o avertizare cod rosu de inundatii care vizeaza judetul Galati, valabila pana la ora 21.00. Ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu efecte severe de inundatii locale si cresteri rapide de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de pericol in bazinele hidrografice Suhu si Geru, judetul Galati.

Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, fenomenele se pot produce cu intensitate si probabilitate mai mare in bazinul hidrografic al raului Suhu.

Avertizarea este valabila pana la ora 21.00.

Comentarii

comentariu

About the Author