Published On: lun, Oct 3rd, 2016

Alerta meteo / Vremea se raceste in toata tara

Meteorologii au emis o alerta valabila trei zile, in perioada 3 octombrie, ora 23 – 6 octombrie, ora 23. Specialistii anunta ca, in intervalul respectiv, vremea se va raci accentuat in cea mai mare parte a tarii, urmand sa-si faca aparitia, pe langa aversele de ploaie, si lapovita si ninsoarea.

In intervalul mentionat, in vestul, centrul si nordul teritoriului, temporar va ploua si se vor totaliza local peste 20 l/mp si izolat 40 – 50 l/mp. In zona montana, treptat, incepand din a doua parte a zilei de marti (4 octombrie), ploile se vor transforma in lapovita si ninsoare, iar mai ales in masivele din nordul teritoriului se va depune strat de zapada. Pe spatii restranse si pentru scurt timp sunt posibile precipitatii sub forma de lapovita sau ninsoare in Dealurile de Vest, in Maramures, in nordul si estul Transilvaniei, precum si in nordul Moldovei.

Vantul se va intensifica in majoritatea regiunilor si va avea viteze mai mari in cele vestice, sud-vestice si la munte, unde la rafala se vor depasi 50…60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare.

Temperaturile vor scadea accentuat, iar in regiunile intracarpatice si in jumatatea de nord a Moldovei, miercuri (05 octombrie) si joi (06 octombrie), vremea va fi deosebit de rece.

Comentarii

comentariu

About the Author