Published On: mie, Oct 19th, 2016

Alegerile parlamentare din 2016, vor fi monitorizate audio-video, conform unui proiect de hotarare de Guvern

Conform unui proiect, care a fost publicat pe site-ul MAI, operatorul de calculator al biroului electoral al sectiei de vot va fi cel care va asigura inregistrarea video-audio neintrerupta a procedurilor realizate de la incheierea votarii si pana la parasirea localului sectiei de vot de catre membrii biroului electoral al sectiei de votare.

Aceasta masura se va aplica in scopul asigurarii posibilitatii organismelor electorale de a verifica respectarea dispozitiilor legale.

Inregistrarile vor fi puse ulterior la dispozitia Serviciului de Telecomunicatii Speciale, care le va pastra pe o perioada de trei luni. STS urmeaza sa fie singura institutie abilitata sa copieze inregistrarile si la implinirea termenul de trei luni sa le distruga.

Ministerul Afacerilor Interne va asigura achizitionarea timbrelor autocolante, respectiv a plicurilor din plastic transparent, inseriate, prevazute cu sistem de sigilare, necesare in cadrul procedurilor precum si confectionarea stampilelor cu mentiunea "VOTAT".

Comentarii

comentariu

About the Author

-