Published On: mie, Sep 14th, 2016

Ziua pompierilor a fost sarbatorita la ISU Braila / Cei sase voluntari din programul “Salvator din pasiune” au finalizat prima etapa a instruirii

Ieri, au fost organizate manifestari dedicate implinirii a 168 de ani de la faptele eroice ale pompierilor romani care au luptat in Batalia din Dealul Spirii din anul 1848 au avut loc marti la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Dunarea Braila. Astfel, cu aceasta ocazie au fost inaintati in grad inaintea termenului un ofiter si trei subofiteri din cadrul ISU Dunarea Braila. Mai mult, in aceeasi zi u fost eliberate certificatele de absolvire pentru cei sase voluntari care au absolvit primul modul de pregatire, care a constat in primul ajutor medical. Cei sase s-au inscris in programul “Salvator din pasiune” initiat de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta din Romania si au finalizat prima etapa de pregatire, axata pe acordarea primului ajutor. La ora actuala, ei sunt capabili sa ofere un minim de asistenta primara victimelor unor accidente rutiere sau de alta natura, pana la sosirea echipajelor profesioniste de interventie. Totodata, pot participa la misiuni, alaturi de echipajele ISU.

Inspectorul sef al ISU Braila, locotenent colonel Ion Cristian, a prezentat totodata o situatie statistica a unitatilor de invatamant din judetul Braila care au autorizatii ISU, specificand ca nici o scoala sau gradinta nu are probleme majore din punctul de vedere al ISU.

Comentarii

comentariu

About the Author